povodom Međunarodnog dana studenata

Studentima sa najboljim uspjehom uručene Plakete Univerziteta Crne Gore

U skladu sa Pravilnikom o nagrađivanju najboljih studenata Univerziteta Crne Gore, u aprilu 2020. godine, Odlukom Senata Univerziteta Crne Gore dodijeljene su Plakete za oblast tehničkih, prirodno-matematičkih i medicinskih nauka najboljim studentima čija je prosječna ocjena tokom studiranja iznosila najmanje 9,50

6646 pregleda 11 komentar(a)
Sa dodjerle, Foto: UCG
Sa dodjerle, Foto: UCG

U Rektoratu Univerziteta Crne Gore danas su povodom Međunarodnog dana studenata simbolično uručene plakete najboljim svršenim studentima osnovnih studija sa najboljim uspjehom u prethodnoj studijskoj godini.

Ovogodišnji laureati su Blagoje Babić svršeni student Medicinskog fakulteta čija je prosječna ocjena tokom studiranja 10, Krsto Šućur svršeni student Pomorskog fakulteta iz Kotora sa prosječnom ocjenom 9,93, Milan Raičević čija je prosječna ocjena tokom studiranja na Ekonomskom fakultetu iznosila 9,97, Anđa Tomović svršena studentkinja Filološkog fakulteta sa prosječnom ocjenom 9,93 i Lana Bulatović svršena studentkinja Fakulteta likovnih umjetnosti čija je prosječna ocjena tokom studiranja 9,93.

U skladu sa Pravilnikom o nagrađivanju najboljih studenata Univerziteta Crne Gore, u aprilu 2020. godine, Odlukom Senata Univerziteta Crne Gore dodijeljene su Plakete za oblast tehničkih, prirodno-matematičkih i medicinskih nauka najboljim studentima čija je prosječna ocjena tokom studiranja iznosila najmanje 9,50.

Ranije danas, a povodom Međunarodnog dana studenata rektor prof. dr Nikolić uputio je čestitku svim studentima, a susreo se i sa predsjednikom Studentskog parlamenta UCG Sašom Roćenom i studentom povjerenikom Univerziteta Aleksandrom Šipčićem.

Oni su tokom sastanka upoznali rektora sa najaktuelnijim studentskim pitanjima, a poseban akcenat stavljen je na realizaciju nastave usljed aktuelnih okolnosti pandemije, te najavili formiranje radne grupe koja bi predložila konkretne mjere i predloge sa stanovišta studentske populacije, a u cilju sprečavanja širenja koronavirusa. Pored toga, osvrnuli su se i na brojne mogućnosti dostupne studentima, a upoznali su rektora i o pokretanju projekta pod nazivom „Studentska solidarnost” sa osnovnim ciljem pomoći studentima koji se nalaze u nepovoljnom socijalnom položaju, a koji su tokom studija postigli zavidne rezultate i pokazali visok stepen studentskog aktivizma kada su u pitanju humanitarne, građanske i sportske akcije.

Rektor je predočio spremnost Univerziteta koji će, kao i do sada, biti otvoren za sva studentska pitanja i pravovremeno rješavanje studentskih problema, te pohvalio predložene inicijative predstavnika Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore.

Podsjećanja radi, Međunarodni dan studenata u svijetu se obilježava kao simbol borbe za demokratsko obrazovanje i društvo i sjećanje na 17. novembar 1939. godine kada su nacisti pogubili 20 čehoslovačkih studenata koji su protestovali protiv okupacije.

Preporučujemo za Vas