Forca: Nije sramota biti zaražen već to kriti od rodbine i prijatelja

"Svako od nas može biti nosilac ovog virusa, moramo biti transparentni i izolovati se ako je bilo ko od članova naše porodice ili rođaka pozitivan na ovij virus. Nije sram biti zaražen, sramota je skrivati od naše rodbine i prijatelja koji moraju biti obaviješteni o tome"

4936 pregleda 65 reakcija 3 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Vijesti
Ulcinj, Foto: Vijesti

Forca je pozvala Ulcinjane da poštuju preporučene mjere Nacionalnog koordinacionalnog tijela i da budu savjesniji nego u dosadašnjem periodu trajanja pandemije.

"Vidite i sami da ovaj virus ne bira ni dob, ni pol, ni nacionalnost, ni lični status, šteti svima i odnio je mnoge života naših najbližih. Stoga, shvatite ozbiljno ovu bolest koja je podla i niko nije zaštićen od nje. Ona zahtjeva disciplinu, strpljenje i poštovanje pravila. Poštujmo pravila zaštite i budimo savjesniji nego prije", piše u saopštenju koje je potpisao predsjednik partije Nazif Cungu. Podsjeća se da je Corona ili Covid-19 dotakla cijelu planetu, da je sada je svakodnevni život potpuno izmijenjen, da škole i ekonomija trpe gubitke za koje će biti potreban duži period oporavka i napretka.

"Crna Gora, a posebno naša opština, ima alarmantan broj pozitivnih kao i smrtnih slučajeva koji ovu situaciju čine još težom, a to možemo samo zajedno promijeniti. Stoga, apelujemo da shvatite da su najbolje prikazane mjere protiv virusa Covid-19 fizička distanca, maske i higijena ruku i prostora. Učinimo još veći napor da pokažemo da brinemo jedni za druge, prijatelje, rođake, starije osobe i one sa hroničnim bolestima", naveo je Cungu.

Kazao je i da zdravstveni radnici rade intenzivno već duže vrijeme i da bi građani trebalo da se potrude da se bolest što manje širi kako bi i broj zaraženih bio što manji.

"Svako od nas može biti nosilac ovog virusa, moramo biti transparentni i izolovati se ako je bilo ko od članova naše porodice ili rođaka pozitivan na ovij virus. Nije sram biti zaražen, sramota je skrivati od naše rodbine i prijatelja koji moraju biti obaviješteni o tome", poručio je Cungu.

Bonus video: