EU Info centar pokrenuo kampanju o mogućnosti za mlade širom Zapadnog Balkana

Kampanja je, kako su kazali iz EU Info centra, osmišljena da podstakne veće učešće u tim programima predstavljanjem priča o uspjehu, rezultatima i benefitima

1074 pregleda 0 komentar(a)
Foto: EuInfoCentar Montenegro
Foto: EuInfoCentar Montenegro

Evropska unija (EU) pokrenula je novu kampanju „EUiTI - Tvoja priča, naša budućnost“ , sa ciljem promovisanja mogućnosti i benefita koje pružaju programi Unije dostupni mladima u Crnoj Gori i regionu.

Iz EU Info centra je saopšteno da je „EUiTI - Tvoja priča, naša budućnost“ prva integrisana kampanja razvijena u okviru Regionalnog programa komunikacije EU za Zapadni Balkan.

„Kampanja ima za cilj promociju mogućnosti i benefita koje pružaju programi EU dostupni mladima u Crnoj Gori, Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da ti programi pokrivaju područja obrazovanja, obuke i sporta, preduzetništva, kulture i kreativnosti i istraživanja i inovacija.

Kampanja je, kako su kazali iz EU Info centra, osmišljena da podstakne veće učešće u tim programima predstavljanjem priča o uspjehu, rezultatima i benefitima.

Direktorica za Zapadni Balkan pri Evropskoj komisiji, Genoveva Ruiz Calavera, ocijenila je da se mladi širom Zapadnog Balkana suočavaju sa mnogim izazovima, ne samo sa visokim nivoom nezaposlenosti, već i nedostatkom mogućnosti za posao.

„Zbog toga promovišemo ovu kampanju. Želimo da podignemo svijest o mogućnostima koje EU nudi u regionu, koje im mogu pomoći da prevaziđu te izazove, steknu nove vještine i doprinesu pozitivnom rastu svog regiona“, navela je Ruiz Calavera.

Iz EU Info centra rekli su da je „EUiTI - Tvoja priča, naša budućnost“ prva od tri regionalne kampanje o podizanju svijesti, koje će sprovesti Evropska komisija tokom tri godine.

„Pokretanje kampanje podudara se sa pokretanjem sajta www.webalkans.eu, na kojem korisnik na jednom mestu može da nađe priče, vijesti, mogućnosti finansiranja i srodne informacije o saradnji između EU i Zapadnog Balkana“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: