Đukanović: Vjerujem da će nova Vlada prepoznati potrebe daljeg ulaganja u Pljevlja

Đukanović je kazao da su Pljevlja vjekovima unazad, ne samo u Crnoj Gori nego i šire, prepoznata po svojoj multikulturalnosti, međunacionalnom skladu i preduzimljivosti svojih građana

8457 pregleda 21 reakcija 20 komentar(a)
Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Pljevlja svojim primjerom, odlučno braneći najviše vrijednosti tolerancije, suživota i multietničnosti, pružaju nemjerljiv doprinos izgradnji evropske, građanske i multietničke Crne Gore, ocijenio je predsjednik države Milo Đukanović.

On je rukovodstvu i građanima Pljevalja čestitao 20. novembar, Dan opštine.

Đukanović je kazao da su Pljevlja vjekovima unazad, ne samo u Crnoj Gori nego i šire, prepoznata po svojoj multikulturalnosti, međunacionalnom skladu i preduzimljivosti svojih građana.

Kako je naveo, Pljevlja su se uspješno odupirala brojnim izazovima koji su kroz istoriju pogađali to osjetljivo područje.

„Svojim primjerom, odlučno braneći najviše vrijednosti tolerancije, suživota i multietničnosti, Pljevlja i danas nastavljaju da pružaju nemjerljiv doprinos izgradnji evropske, građanske i multietničke Crne Gore“, kaže se u čestitki Đukanovića.

On je rekao da je uvjeren sam da će na tim temeljima i uz oslonac na slavnu slobodarsku antifašističku tradiciju, Pljevlja nastaviti da budu važan stub razvoja savremene Crne Gore.

Đukanović je kazao da vjeruje da će nova Vlada prepoznati potrebe daljeg ulaganja u Pljevlja, valorizujući raspoložive prirodne i privredne resurse, za šta, kako je naveo, započeti i planirani strateški razvojni projekti ulivaju optimizam

„Jedino takvim pristupom, u duhu zajedništva i razumijevanja, uspjećemo da uspješno odgovorimo na višestruke izazove i obezbijedimo održiv razvoj ovog područja. U tome, uvjeravam vas, možete računati na moju punu podršku“, zaključuje se u čestitki Đukanovića.

Bonus video: