Policijska akademija i Fondacija Budi human oprikupljaju sredstva za korisnike Fondacije

Policijska akademija apeluje na sve građane Crne Gore da se aktiviraju u okviru ove akcije i da danas pošalju poruku sa brojem 1 na broj telefona 14543

5925 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Budi human
Foto: Budi human

Povodom Međunarodnog dana humanosti Policijska akademija u saradnji sa Fondacijom Budi human organizuje akciju prikupljanja sredstava za liječenje korisnika Fondacije, saopštili su oni.

"Namjera nam je da ukažemo koliko je važno brinuti o drugima, pomagati i dijeliti, jer ruka pružena u teškom trenutku pamti se cijelog života", kazali su u saopštenju.

Policijska akademija apeluje na sve građane Crne Gore da se aktiviraju u okviru ove akcije i da danas pošalju poruku sa brojem 1 na broj telefona 14543.

"Mahatma Gandi, indijski mislilac, filozof, ali nadasve dobrotvor, poručio nam je: „Uzmi osmjeh i daruj ga onome ko ga nikad nije imao. Uzmi zrak sunca i učini da odleti tamo gdje vlada noć. Otkrij izvor i okupaj onoga ko živi u blatu. Uzmi suzu i položi je na lice onoga koji nikad nije plakao. Uzmi hrabrost i stavi je u dušu onoga ko se ne smije boriti. Otkrij život i pripovjedaj o njemu onome ko ga ne može shvatiti. Uzmi nadu i živi u njenom svetlu. Uzmi dobrotu i daruj je onome ko ne zna darivati. Otkrij ljubav i pokaži je čitavom svijetu”, navodi se u saopštenju.

Oni su kazali da ih uloga obrazovne ustanove obavezuje ali im ujedno i predstavlja zadovoljstvo, da promovišeu ovakve vrijednosti, te da učestvujuu pravcima razvoja društva koji će iznjedriti buduće humane pojedince.