Tender za autobuski prevoz u Tivtu

Opština će poslove obavljanja javnog prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju povjeravati na period od pet godina, prevozniku koga odabere na tenderu
445 pregleda 0 komentar(a)
Autobus gradskog saobraćaja u Tivtu, Foto: Siniša Luković
Autobus gradskog saobraćaja u Tivtu, Foto: Siniša Luković

Lokalna uprava Tivta pripremila je novu odluku o linijskom gradskom i prigradskom prevozu putnika.

Opština će poslove obavljanja javnog prevoza putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju povjeravati na period od pet godina, prevozniku koga odabere na tenderu.

Trenutno te poslove na području Tivta obavlja kompanija Blue Line iz Herceg Novog, koja gradski i prigradski prevoz putnika vrši i u Kotoru.

Odluka predviđa i da lokalna uprava ubuduće ovjerava redovne vožnje i cjenovnik prevoznika. Prema Planu linija, na području Tivta funkcioniše ukupno pet gradskih i prigradskih linija. Najfrekventnija je linija Tivat centar-Lepetane-Tivat koja ima 17 polazaka dnevno, plus još tri dnevna polaska od 1. juna do 30. septembra. Na liniji Tivat centar-Gradiošnica-Tivat ima 10 dnevnih pllazaka, odnosno 13 tokom sezone, dok na liniji Tivat centar-Radovići-Tivat autobusi zimi voze devet puta dnevno, odnosno 12 puta na dan tokom sezone. Isti broj dnevnih polazaka zimi i ljeti je i na liniji Tivat centar-Krašići-Tivat, dok na liniji Tivat centar-Ostrvo cvijeća-Tivat, broj dnevnih polazaka tokom zime iznosi šet, a ljeti osam.

Bonus video: