Medenica, Ivanović i Šćepanović: Izjašnjavanje o mHE "Skrbuša" obavljeno bez učešća velikog broja mještana

"Saopštenje je napravljeno van svih ljudskih i pravnih normi. Recimo, nema ni pečata Mjesne zajednice. Zatim, neprihvatljivo je da u XXI vijeku telefonskim glasanjem neko pokušava da falsifikuje glasove MZ o o zajedničkom dobru”, piše u regovanju

3417 pregleda 1 komentar(a)
Radovi na mHE Skrbuša, Foto: Dragana Šćepanović
Radovi na mHE Skrbuša, Foto: Dragana Šćepanović

Izjašnjavanje o maloj hidroelektrani (mHE) “Skrbuša” obavljeno je bez učešća velikog broja mještana i vlasnika imanja Rečina, tvrde Zoran Medenica, Vasilije Ivanović i Predrag T. Šćepanović.

Oni su reagovali na saopštenje grupe svojih komšija, koji tvrde da je 66 vlasnika imanja u selu dalo podršku nastavku gradnje mHE i investiciji u infrastrukturu, koju je obećao koncesionar.

“Odbacujemo kao i neistine i falsifikt te tvrdnje, jer je "izjašnjavanje" obavljeno bez prisustva velikog dijela mještana, a o čemu posjedujemo dokaze. U tom saopštenju je iznijeto puno neistina, od kojih je jedna da je većina građana za izgradnju mHE. Saopštenje je napravljeno van svih ljudskih i pravnih normi. Recimo, nema ni pečata Mjesne zajednice. Zatim, neprihvatljivo je da u XXI vijeku telefonskim glasanjem neko pokušava da falsifikuje glasove MZ o o zajedničkom dobru”, piše u regovanju Medenice, Ivanovića i Šćepanovića.

Oni tvrde da je netačno i da se Izlazačka rijeka uliva u Taru, a kao dokaz za to nude upotrebnu dozvolu za mHE. Kažu i da je sadašnji spisak “napravila ista grupa ljudi, koja je napravila i prvi falsifikovani spisak”.

“Ljudima , koje su zvali nisu ni predočili činjenično stanje. Niko od ljudi iz sela, koji je protiv gradnji mHE, nije obaviješten o skupu. Mi smo tražili, da, kad epidemiloška situacija dozvoli, bude organizovan zbor, to jest, javna rasprava, koja bi omogućila ravnopravno i transparentno učešće svima”, piše u reagovanju.

Bonus video: