ometanje saobraćaja na javnom putu

Kolašin: Mještani i sjutra najavili blokadu radova

Komunalna inspekcija kaznila je Bojića novčanom kaznom.od 1.500 eura, zbog "postavljanja fizičke prepreke na javnom putu"

19329 pregleda 797 reakcija 15 komentar(a)
Sa lica mjesta, Foto: Dragana Šćepanović
Sa lica mjesta, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 27.11.2020. 17:13h

Zaposleni u preduzećima, koja izvode radove na mHE Skrbuša, otišli su oko 16 sati sa mjesta na kojem su mještani i aktivisti blokirali put.

Protivnici gradnje mHE najvljuju da će i sjutra nastaviti da sprječavaju radove.

Oko 15 i 30 časova  još jednom su došli policija, Komunalna policija i komunalna inspekcija i legitimisali prisutne.

Kako su objasnili, ovog puta su došli po prijavi da se javnim okupljanjem krše mjere NKT.

Vasilije Ivanović, Zoran Medenica, Radovan Bojić i Janko Šćepanović vratili su se na mjesto blokade nakon što su danas bili privedeni u kolašinskom selu Rečine.

Komunalna inspekcija kaznila je Bojića novčanom kaznom.od 1.500 eura, zbog "postavljanja fizičke prepreke na javnom putu."

Bojić tvdi da je vozilo postavio na ivici puta, te da je saobraćaj mogao da se odvija nesmetano. On kaže da je postupanje kolašinske policije bilo korektno.

Kako je kazao Ivanović, kolašinske opštinske službe rade posao za koncesionara.

Policija je objasnila da krše Zakon o bezbjednosti saobraćaja.

Vlasinik imanja Predrag Sćepanović na drugoj dionici puta, oko 700 metara od mašinskog postrojenja, sprječava dalji prolazak mašine.

foto: Dragana Šćepanović

Na mjestu blokade sada je Komunalana policija, grupa vlasnika imanja i zaposleni u firmama, koje izvode radove.

Grupa Kolašinaca stigla je na mjesto gdje je zaustavljena građevinska mašina. Oni, kako objašnjavaju, žele da daju Rečinjanima u odbrani rijeke.

Kako su kazali iz firme koja izvodi radove na mHE, radovi su počeli na seoskoj infrastrukturi, prema zahtjevu mještana koji su pristali na gradnju mHE. Podjećaju da je dogovor sa mještanima, postignut 11. oktobra da se radovi obustave na mjses. Nakon toga traženo je jos sedmicu da se usaglase spiskovi mještana.

"Svi ti rokovi su istekli, a nas su pozvali mještani da počnemo da realizujemo donaciju na koji se obavezao investitor.Počeo je rad na propustima", kazali su iz firme koja izvodi radove.

Koncesionar je mještanima, ukoliko dozvole gradnju, obećao donaciju vrijednu pola miliona eura. To podrazumijeva, asfaltiranje četiri kilometra puta, popravku makadama, izgradnju četiti propusta...

Mještanima je stigla i podrška sa Sinjajevine.

foto: Dragana Šćepanović
Preporučujemo za Vas