Mekić: Nikada nisam bila članica komisije

“Ovo nije prvi put da se napada moj rad, moja porodica i moj intergritet"

18666 pregleda 5 komentar(a)
Mekić, Foto: Privatna arhiva
Mekić, Foto: Privatna arhiva

Nisam, niti sam ikada bila članica Komisije za raspodjelu sredstava NVO u Bijelom Polju, već sam devet godina zaposlena pri opštinskoj kancelariji za saradnju Opštine Bijelo Polje i NVO na poslovima administracije i pomoći bjelopoljskim NVO, zašta sam od mnogih organizacija dobila i dobijam uvijek samo pohvale.

To se navodi u reagovanju Senade Mekić, koju je predsjednik NVO “Novi put” Vehbo Čoković optužio da je članica Komisije za raspodjelu sredstava NVO, a ujedno je sa suprugom osnivač i član NVO ‘Euromost’.

“Ovo nije prvi put da se napada moj rad, moja porodica i moj intergritet. Ovo se dešava od kako sam došla na to radno mjesto, kao neko sa ogromnim iskustvom u civilnim sektoru, gdje sam čak bila jedini kandidat na tom radnom mjestu, koje je i sistematizovano i gdje je javno sproveden cjeli postupak javnog poziva za to radno mjesto, a što su se uvjerili i inspekcije za rad i tužilaštvo, jer su pojedinci podnosili lažne anonimne prijave prije nekoliko godina, koje su sve odbijene.

Kao i tada i sada se pokreće hajka na mene i moju porodicu, a sve zbog mog supruga, koji se profesionalno bavi radom u NVO ‘Euromost’ u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i istraživačkim radom, gdje mnogi pokušavaju, napadajući mene, da spriječe njegov rad, a što je nemoguće, jer nikad neću uticati ni na čiji rad, pa ni na njegov.

Tačno je da sam bila predsjednik te organizacije, iz koje sam izašla čim sam dobila posao u Opštini, u šta su se takođe uvjerili državni organi. Konstantno mi se porodica preko socijalnih mreža napada od pomenutog lica, uzima nam privatne fotografije, snimke članova porodice i uz razna vrijeđanja objavljuje na njegovim profilima kojih ih ima čak desetak. Sve je to i razlog da smo podnijeli i tužbu Osnovnom sudu u Bijelom Polju za povredu časti, gdje će za sve optužbe navedeno lice imati priliku da ih dokaže. Ujedno pozivamo tužilaštvo da zaštiti mene i moju porodicu od ovog lica”, piše u reagovanju.

Bonus video: