Tivatski parking servis se "širi" na ulice i dvorišta: Naplata kreće do kraja februara

Prethodno je PST-u ustupljeno ukupno 375 parking mjesta u ulicama i dvorištima stambenih blokova u najužem centru Tivta
70 pregleda 1 komentar(a)
Parking Tivat, Foto: Siniša Luković
Parking Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 04.01.2018. 17:28h

Opštinsko preduzeće “Parsking servis Tivat” (PST) trebalo bi najkasnije do kraja februara počne i naplatu korišćenja parkirališta duž ulica i u dvorištima stambenih zgrada u centru grada.

Na posljednjoj sjednici Skupštine krajem prošle godine, odbornici su usvojili dopunu „Odluke o povjeravanju javnog prostora za parkiranje vozila privrednom društvu PST“, kojom se toj firmi na period od tri godine povjerava gazdovanje nad još ukupno 27 parking mjesta u Ulici 21. novembra i 26 parking mjesta na Šetalištu Iva Visina.

Prethodno je PST-u ustupljeno ukupno 375 parking mjesta u ulicama i dvorištima stambenih blokova u najužem centru Tivta.

PST raspolaže i sa ukupno pet stalnih ili privremenih parkirališta u centru grada, na aerodromu i kod uvale Plavi horizont u Krtolima, na kojima ima ukupno 579 mjesta za automobile i 4 za autobuse.

Trenutno se u Tivtu naplaćuje parkiranje samo na tim parkiralištima i tokom sezone na Plavim horizontima.

Cijena iznosi od 40 do 80 centi po započetom satu.

Direktor PST-a Slaviša Ognjanović (DPS) kaže da očekuje da uskoro počne i naplata korišćenja javnih parkinga duž ulica i u dvorištima stambenih blokova, koja su podijeljenja u dvije zone - crvenu i žutu, zavisno od dozvoljenog vremena zadržavanja vozila.

“Na tenderu za izbor softvera za naplatu uličnog parkiranja putem SMS-a, pobijedio je Crnogorski Telecom sa kojim smo u fazi definisanja i potpisivanja ugovora. Uskori slijedi i tender za isporuku i postavljanje vertikalne i horizintalne saobraćajne signalizacije na tim parkralištima, a planiramo da zaposlimo i najmanje još 5 kontrolora koji će u dvije smjene voditi računa o naplati uličnog parkiranja“.

Bonus video: