Radulović: U Župi će još bolje da se živi

On tvrdi da je sa Vladom dogovorena sanacija jednog od najvažnijih kulturno- istorijskih spomenika u Župi - kule Voltica u Starom selu
116 pregleda 0 komentar(a)
Dragoljub Radulović, Foto: Svetlana Mandić
Dragoljub Radulović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 04.01.2018. 17:08h

Izazovna, naporna i veoma uspješna godina za Župu nikšićku je za nama, ocijenio je predsjednik Mjesne zajednice Dragoljub Radulović.

“Nadam se da je ova godina prekretnica u daljem životu naše MZ i da će ona biti impuls za mnogo bolja dešavanja u narednom periodu”.

Radulović je istakao da će tokom 2018. prevashodno insistirati na rekonstrukciji glavne saobraćajnice.

“Očekujemo nastavak aktivnosti na poboljšanju putne infrastrukture po župskim selima. Kod nadležnog ministarstva insistiraćemo na poboljšanju putne infrastrukture u reonu župskih katuna, prije svega planine Lukavice”.

On tvrdi da je sa Vladom dogovorena sanacija jednog od najvažnijih kulturno- istorijskih spomenika u Župi - kule Voltica u Starom selu.

Tokom 2017. godine, na glavnoj saobraćajnici Nikšić-Morakovo sanirana su tri klizišta, urađen je potporni zid na mostu u Krstovačama, dok je u Starom selu izgrađen most.

Otvoren je vodovod u selu Dučice, saniran krov na Domu u Mioljem Polju, u kome se nalazi ambulanta, počeli su radovi na asfaltiranju četiri kilometra puteva po župskim selima i prvi put sanirani putevi koji vode do katuna.

Na vodoizvorištu Blace morakovske u toku je izgradnja bazena od 360 kubika, dok su radovi na dva istražna i dva eksploataciona bunara završeni.

Bilo je i protesta i jednočasovnih blokada odvoza rude, ali i poetskih večeri i tribina.

Nijesu mogli sami da realizuju zacrtano, zato Radulović kaže da zahvalan svima koji su im pomogli da doprinesu boljim uslovima za život mještana Župe - NVO iz toga kraja, privrednicima, Opštini i Vladi. MZ je u 2017. posebnu pažnju posvetila mladima - prvorođenu bebu darivali su sa 100 eura, najboljeg studenta mjesečnom stipendijom od 50 eura, polumaturante škole “Dušan Bojović” besplatnom ekskurzijom, lučonoše sa po 50 eura, a prvake školskim priborom i slatkišima. Mali fudbaleri dobili su sportsku opremu, organizovani su jednodnevni izleti za izviđače i mališane iz vrtića. Organizovali su prve seoske igre, a ulična trka će od ove godine ući u kalendar Atletskog saveza. Pokrenuta je inicijativa za izgradnju sportske dvorane i donesena odluka da se u sklopu škole osnuje rukometni klub.

Bonus video: