Ko je čovjek u smeđem odijelu?

Edicija Agate Kristi

12596 pregleda 0 komentar(a)
Ko je čovjek u smeđem odijelu?, Foto: Vijesti online
Ko je čovjek u smeđem odijelu?, Foto: Vijesti online

Nehajan i dopadljivo uglađen, pukovnik Rejs uviđa da se ispred njega postavlja dvostruka zagonetka – utvrditi ne samo da li je nedavno dospjeli stranac ubijen ili je izvršio samoubistvo, već da li je ta smrt u vezi sa ubistvom na udaljenom seoskom imanju. Istovremeno, mlada, zgodna i naivno romantična En Bedingfeld nakon smrti oca stiže u London u potrazi za avanturom, ne sluteći da avantura nalazi nju, koliko već na Hajd park stanici podzemne železnice.

En je prisutna na putničkoj platformi kada mršavi muškarac, očigledno tek dospio u London, smrtno uplašen pada na šine i gine od električnog udara. Skotland jard proglašava smrt nesrećnim slučajem, ali En, vraćajući u mislima nemili događaj iznova i iznova nije uvjerena u takav zaključak.

Uostalom, ko je čovjek u smeđem odijelu koji je pregledao tijelo? I zašto je, užurbano se udaljavajući, taj lažni doktor isustio papirić sa šifrovanom porukom: 17.1 22 Kilmorden kasl?

Ove inspirativne romane možete kupiti po specijalnoj cijeni svakog utorka , ili je naručiti Online preko NTC online shopa.

Knjige iz ove edicije su sledeće:

01.12.20. - Agata Kristi: Čovjek u smeđem odijelu

08.12.20. - Agata Kristi: Sofi Hana: Misterija tri četvrtine

Bonus video: