Đukanović: Dostizanje međunarodnih standarda u pogledu prava osoba s invaliditetom je investicija u zajedničku budućnost

Kaže da ostvareni napredak Crne Gore ohrabruje, ali i opominje na neophodnost povećanja djelotvornosti politika u cilju izgradnje inkluzivnog, pristupačnog i održivog društva

3111 pregleda 13 komentar(a)
Đukanović, Foto: Savo Prelević
Đukanović, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović kazao je da je međunarodni dan osoba s invaliditetom prilika da sagledamo stanje i ponovimo posvećenost jednakosti i nediskriminaciji kao fundamentalnim vrijednostima demokratskog i građanskog društva.

"Naša je obaveza da kontinuirano radimo na stvaranju uslova za puno uključivanje osoba s invaliditetom u društveni život, u svim oblastima, i sa jednakim šansama", napisao je Đukanović na Tviteru.

Kaže da ostvareni napredak Crne Gore ohrabruje, ali i opominje na neophodnost povećanja djelotvornosti politika u cilju izgradnje inkluzivnog, pristupačnog i održivog društva.

"Dostizanje međunarodnih standarda u pogledu prava osoba s invaliditetom je investicija u zajedničku budućnost", zaključio je Đukanović.

Bonus video: