SNP bi da gradi novu zgradu

Pomenuta zgrada, koju sada koristi Opštinski odbor te partije u Podgorici, nalazi se u sklopu Detaljnog urbanističkog plana “Nova varoš 2”

4934 pregleda 11 komentar(a)
Sjedište SNP-a u Ulici Vaka Đurovića, Foto: Luka Zeković
Sjedište SNP-a u Ulici Vaka Đurovića, Foto: Luka Zeković

Socijalistička narodna partija (SNP) dobila je od Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora Glavnog grada dozvolu da rekonstruiše dugogodišnje sjedište te partije u Ulici Vaka Đurovića kod Vezirovog mosta.

Pomenuta zgrada, koju sada koristi Opštinski odbor te partije u Podgorici, nalazi se u sklopu Detaljnog urbanističkog plana “Nova varoš 2”.

Predstavnici SNP su zahtjev za izgradnju podnijeli početkom oktobra, a Sekretarijat je urbanističko-tehničke uslove izdao u novembru.

Kako se navodi u dokumentaciji, nosilac prava svojine na katastarskoj parceli 2203/2 po listu nepokretnosti je SNP.

Poslovnu zgradu, koja ima 296 metara kvadratnih, prema listu nepokretnosti, SNP je stekao kupovinom.

Projekat, piše u rješenju, je potrebno uraditi u skladu sa izdatim urbanističko-tehničkim uslovima kod ovlašćenog privrednog društva koje je upisano u centralni registar Privrednog suda za obavljanje djelatnosti izrade tehničke dokumentacije i koje ispunjavaju uslove propisane Zakonom o uređenju prostora i izgradnji objekata. Projektnu dokumentaciju, reviziju tehničke dokumentacije, takođe je potrebno uraditi u skladu sa pomenutim Zakonom.

Navodi se da, u slučaju da je postojeći objekat dotrajao ili kada se investitor odluči, može se srušiti po prethodno pribavljenom odobrenju od nadležnog organa i na parceli sagraditi novi objekat prema smjernicama.

Prema planu i novi objekat na tom prostoru treba da ima suteren i prizemlje.

Centralne prostorije partije, na čijem čelu je Vladimir Joković, sada se nalaze pod Goricom u Ulcinjskoj ulici, preko puta ambasade Velike Britanije.

Bonus video: