Bečić zahvalio SDMCG na posvećenosti u borbi protiv koronavirusa

Predstavnici Sindikata su istakli važnost uloge medicinskog kadra u razvoju zdravstvenog sistema i iskazali uvjerenje da će svi politički subjekti prepoznati moguće izazove sa kojima se suočavaju, kako bi zajedničkim djelovanjem stvorili preduslove za njihove prevazilaženje.

4397 pregleda 101 reakcija 0 komentar(a)
Bečić sa predstavnicima SDMCG, Foto: Skupština Crne Gore
Bečić sa predstavnicima SDMCG, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić susreo se danas sa predstavnicima Sindikata doktora medicine (SDMCG) - predsjednicom Sindikata dr Milenom Popović Samardžić, potpredsjednicom i predsjednicom Glavnog odbora dr Žankom Cerović i članom Skupštine SDMCG dr Nebojšom Gulićem.

Bečić je, kako je saopšteno iz parlamenta, zahvalivši na posvećenosti i požrtvovanju u zaštiti zdravlja svih građana Crne Gore tokom složene epidemiološke situacije, razgovarao sa predstavnicima SDMCG o njihovom zapaženom angažmanu sa ciljem poboljšanja materijalnog statusa ljekara, kao i "zaštite ugleda i dostojanstva ljekarske profesije".

Sagovornici su, dodaje se, ovom prilikom razgovarali o položaju zdravstvenih radnika i uslovima u kojima rade, uz obostrano očekivanje da će buduća saradnja Skupštine na nivou nadležnog skupštinskog radnog tijela i Sindikata doktora medicine, doprinijeti poboljšanju cjelokupnog zdravstvenog sistema.

Predstavnici Sindikata su, kako je saopšteno iz Skupštine, istakli važnost uloge medicinskog kadra u razvoju zdravstvenog sistema i iskazali uvjerenje da će svi politički subjekti prepoznati moguće izazove sa kojima se suočavaju, kako bi zajedničkim djelovanjem stvorili preduslove za njihove prevazilaženje.

Bonus video: