OB Pljevlja: Skener ne radi, ulažu napore da ga osposobe za rad do Nove godine

Ministarstvo pokrenulo proceduru nabavke novog skenera za Opštu bolnicu u Pljevljima, vrijednog oko 300.000 eura

3444 pregleda 3 komentar(a)
Zgrada pljevaljske bolnice, Foto: Goran Malidžan
Zgrada pljevaljske bolnice, Foto: Goran Malidžan

Zbog kvara, skener u Opštoj bolnici u Pljevljima već nekoliko dana nije u funkciji, pa se građani na dijagnostičke preglede upućuju u druge zdravstvene ustanove u Crnoj Gori.

Direktor Opšte bolnice u Pljevjima Eduar Lalović kazao je da se radi o ozbiljnom kvaru i da je potrebno zamijeniti katodnu cijev, za šta treba obezbijediti 84.000 eura.

Lalović je kazao da je skener koji se koristi u pljevaljskoj bolnici proizveden 2005. godine, a da se u toj zdravstvenoj ustanovi koristi od 2009. godine.

“Mi ulažemo velike napore da obezbijedimo novaci ili uz pomoć donacija i ministarstva kako bi skener osposobili za rad do Nove godine. Sve hitne slučajeve šaljemo na dijagnostiku skenerom u Bijelo Polje i Nikšić“, rekao je Lalović.

Kazao je i da je Ministarstvo zdravlja pokrenulo proceduru nabavke novog skenera za Opštu bolnicu u Pljevljima, vrijednog oko 300.000 eura.

On je kazao da novi skener ne može biti u funkciji najmanje za tri mjeseca i zbog toga smatra da je neophodno popraviti postojeći, kako građani na dijagnostičke preglede ne bi morali ići u druge sredine.

Direktor bolnice je rekao da planiraju da nakon nabavke novog i popravke postojećeg, pljevaljska bolnica ima dva kabineta za dijagnostiku skenerom.

Bonus video: