Nikšić: Obuka za socijalne radnike

Obuka se sastoji iz tri modula – prvi, koji je zbog složene epidemiološke situacije održan online, a drugi, koji je u toku, održava se u prostorijama Tehnopolisa u Nikšiću

1742 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Udruženje mladih sa hendikepom Nikšić
Foto: Udruženje mladih sa hendikepom Nikšić

Udruženje mladih sa hendikepom Nikšić realizuje obuku za socijalne radnike/ce i zaposlene kod pružaoca usluga socijalne i dječije zaštite. Obuka se realizuje po akreditovanom programu “Osnove psihološkog savjetovanja“ u sklopu u sklopu projekta “Poboljšanje pristupa uslugama socijalne zaštite osobama sa invaliditetom na području opština Nikšić, Šavnik i Plužine”, koji sprovodi Udruženje mladih sa hendikepom Nikšić u saradnji sa NVO "OLI CG", NVO "Ekvivalnet" i Advokatskom kancelarijom Vojinović.

Obuka se sastoji iz tri modula – prvi, koji je zbog složene epidemiološke situacije održan online, a drugi, koji je u toku, održava se u prostorijama Tehnopolisa u Nikšiću.

„Cilj projekta je doprinos daljem razvoju i decentralizaciji sistema socijalne i dječje zaštite u Crnoj Gori, kao i jačanje kapaciteta lokanih pružaoca usluga za osobe sa invaliditetom u Nikšiću, Šavniku i Plužinama, a u skladu sa pravnim standardima i potrebama korisnika“, naveli su iz Udruženja.

Obuku realizuju stručnjaci iz NVO "OLI CG" koja je akreditovala navedeni program obuke. Projekat je finansijski podržan od strane Evropske unije i Vlade Crne Gore.

Bonus video: