Vuković: Vatrogasci zaslužuju posebnu zahvalnost i poštovanje

Gradonačelnik je naglasio da je iza Službe zaštite i spašavanja još jedna izuzetno uspješna godina

2026 pregleda 4 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković danas je sa saradnicima posjetio Službu zaštite i spašavanja Podgorice. On je, kako je saopšteno iz PG biroa, još jednom istakao posebno zadovoljstvo zbog kontinuiranog napretka te službe.

„Povod za današnju posjetu predstavlja značajno ulaganje u postojeću opremu vrijednosti preko 230.000 eura, a sumarno gledano možemo da kažemo da je za te namjene u posljednje vrijeme Glavni grad opredijelio 1,5 miliona eura“, istakao je Vuković, dodavši da u tehničkom smislu Podgorica ima sigurno najopremljeniju Službu zaštite u Crnoj Gori, ali i šire.

Gradonačelnik je naglasio da je iza Službe zaštite i spašavanja još jedna izuzetno uspješna godina.

"Ova godina bila je posebno teška zbog toga što su osim obavljanja redovnih zadataka, posebno u vrijeme ljetnjih mjeseci, naše kolege bile angažovane u borbi protiv koronavirusa i mogu s ponosom da kažem da su sve ovo vrijeme, predstavljali vrlo važnu kariku u lancu odbrane zdravlja naše nacije“, naglasio je Vuković i kao gradonačenik i dojučerašnji član NKT-a im čestitao na postignutim rezultatima.

„Važnije od toga, imamo sjajne, motivisane ljude i oni predstavljaju najvažniji resurs ove službe. Kao gradonačelnik sam izuzetno ponosan na njih i dok sam ja i ova gradska uprava u mandatu, ovim ljudima, niti može, niti smije bilo šta da fali“, zaključio je Vuković.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Goran Janković kazao je da nabavka ovih vozila u značajnoj mjeri poboljšava rad te službe, te da će u narednom periodu vatrogasci biti još spremniji za borbu sa vatrenom stihijom.

“Povod današnjeg susreta je nabavka, odnosno reparacija tri vatrogasna vozila, taj ugovor je sklopljen početkom godine i dobili smo tri najmodernija, najsavremenija vozila. Ta vozila će itekako koristiti našim vatrogascima za što lakšu borbu sa vatrenom stihijom. Ono što je posebno dalo akcenat, značaju ovog trenutka je vozilo marke MAN koje se koristi za urbane intervencije. Naša služba je bila dugo bez toga vozila i konačno smo uspjeli da isto repariramo i da ga vratimo u punu funkcionalnost", istakao je Janković.

On je naglasio da sa ponosom može reći da je ovaj dan značajan za sve vatrogasce, ali i za građane Podgorice jer je Služba zaštite i spašavanja konačno osposobljena za brzo djelovanje koje će dati puni doprinos u zaštiti prvenstveno života građana, a zatim i njihove imovine. Izrazio je, kako se zaključuje u saopštenju, punu zahvalnost Glavnom gradu i gradonačelniku Vukoviću što je služba na čijem je čelu u periodu borbe sa koronavirusom imala primat kada su u pitanju ulaganja u opremu.

Bonus video: