Podgorica dobila panel za mjerenje brzine vozila koji će doprinijeti odgovornosti vozača

"Ljudski život nema cijenu, moramo raditi na suzbijanju prekoračenja brzine koja je najčešće glavni uzrok saobraćajnih nezgoda", rekao je Junčaj, ističu iz PG Biroa

8725 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Podgorica dobila panel za mjerenje brzine vozila, Foto: PG Biro
Podgorica dobila panel za mjerenje brzine vozila, Foto: PG Biro

Prvi informativni panel za mjerenje brzine vozila pušten je u rad danas, a postavljen na samom ulazu u Podgoricu iz pravca Cetinja, odnosno na lokaciji gdje se spajaju saobraćajnica M3,3 i Bulevar 21.Maj, saopšteno je iz PG Biroa.

Kako su kazali, gradski menadžer Marjan Junčaj zajedno sa predstavnicima firme AŽD Praha s.r.o. i ambasadorom Češke u Crnoj Gori, prisustvovao je pokretanju panela koji je postavljen zahvaljujući podršci gradskog preduzeća Komunalne usluge i Sekretarijata za saobraćaj.

"Junčaj je zahvalio na vrijednoj donaciji Otakaru Kameniku, direktoru firme AŽD Praha, koja se bavi razvijanjem uređaja za bezbjedno funkcionisanje željezničkog i drumskog saobraćaja i zahvalio ambasadoru Češke Karelu Urbanu, na prisustvu. On je naglasio da će uz pomoć informativnog panela vozači dobijati upozorenje, čime će se doprinijeti poštovanju pravila i većoj odgovornosti svih učesnika u saobraćaju, dodajući da ljudski život nema cijenu, te da moramo raditi na suzbijanju prekoračenja brzine koja je najčešće glavni uzrok saobraćajnih nezgoda. Informativni panel za mjerenje brzine kretanja vozila posjeduje i dodatni displej za slanje informacije vozaču za smanjenje brzine kretanja vozila, ukoliko ista prelazi ograničenje", kazali su iz PG Biroa.

Navode da je Kamenik naglasio da će i u budućnosti biti partner Glavnom gradu kada je u pitanju razvoj koncepta „pametnog grada“ u Crnoj Gori, na kojem Podgorica kao njen glavni grad intenzivno radi.

"Podsjećamo, prvi projekat koji je označio početak poslovanja AŽD Praha na polju drumskog saobraćaja, a u cilju dobre saradnje sa Glavnim gradom, odnosio se na uspješnu ugradnju brojača biciklističkog saobraćaja u Podgorici, na mostu Blaža Jovanovića (2019)", piše u saopštenju PG Biroa.

Bonus video: