Propust u radu nije smetnja

Zaposleni Novo Rosić primljen je po javnom oglasu od 08.12.2017. godine, na kojem je bio jedini prijavljeni kandidat
0 komentar(a)
Željeznička infrastruktura, Foto: Vijesti
Željeznička infrastruktura, Foto: Vijesti
Ažurirano: 30.12.2017. 16:35h

Povodom teksta “Otpravniku ŽICG oprostili tragediju”, objavljenog u jučerašnjim "Vijestima" reagovala je Željeznička infrastruktura. U reagovanju se navodi:

“Uvažena novinarka je juče poslala par novinarskih pitanja i na ista je pripreman odgovor u toku dana, tako da ne stoje navodi da nijesmo dostavili odgovore na ista, jer poštovana novinarka bi trebalo da zna da u ovom Društvu postoje mnogo prioritetniji poslovi i radne obaveze od odgovora na skoro svakodnevno postavljena pitanja koja ista crpi od "sagovornika iz preduzeća", a koja su uvijek predmet demantija. Informišemo novinarku da je zaposleni Novo Rosić, primljen po javnom oglasu od 08.12.2017. godine, na kojem je bio jedini prijavljeni kandidat i da je isti ispunjavao sve uslove tražene predmetnim oglasom.

Navodi da se radi o "potencijalno namještenom konkursu" su apsolutno netačni, kao i navodi da je neko pomenutog zaposlenog pozvao da se vrati na posao.

Novinarka bi trebalo da zna da se na javni oglas za bilo koje radno mjesto, ne poziva niko na posao, nego se oglašava slobodno radno mjesto na koje se moglo prijaviti bilo koje lice sa Zavoda za zapošljavanje koje ispunjava uslove tražene oglasom. Činjenica da je naprijed pomenuti zaposleni, u minulom periodu napravio propust u radu, zbog kojeg je na osnovu pravosnažne sudske odluke snosio odgovornost za isto, ni sa čim ne dovodi u pitanje zakonitost odluke o prijemu imenovanog na navedeno radno mjesto traženo oglasom.

Navodi da je imenovani vraćen na posao "po nalogu direktora Sektora za upravljanje i regulisanje saobraćaja" su u cjelosti netačni i zlonamjerni, jer bi uvažena novinarka i "sagovornici iz preduzeća" trebali znati da su procedura javnog oglašavanja i prijem kadrova jasno definisani važećim aktima ovog Društva i zakonskim propisima, koji su u cjelosti ispoštovani.

Na kraju, pozivamo uvaženu novinarku, da ubuduće provjeri navode koje dobija od "sagovornika iz preduzeća" i sa Facebook stranice Novog sindikata Željezničke infrastrukture Crne Gore, koju uvažena novinarka uredno prati i na osnovu iste priprema tekstove, a sve pod plaštom "objektivnog informisanja javnosti", budući da se i sama mogla uvjeriti kroz demantije na skoro svaki objavljeni tekst da su u pitanju čiste dezinformacije, sve sa ciljem narušavanja ugleda kompanije i pojedinca u njoj”, navodi se u reagovanju ŽICG, koje je nepotpisano.

Bonus video: