Direktorima u zdravstvu koji su više od dva puta na tim funkcijama prestaje mandat

Poslanici Branka Bošnjak, Slaven Radunović, Boris Bogdanović, Dragan Ivanović i Miloš Konatar predložili dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti

7205 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Direktoru zdravstvene ustanove prestaje mandat ukoliko je tu funkciju obavijao više od dva puta u kontinuitetu ili sa prekidima, predviđeno je dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, koje je danas predložila parlamentarna većina.

Propisano je da će se izbor direktora zdravstvenih ustanova, čije je osnivač drzava, a kojima je prestao mandat u skladu sa ovim zakonom, izvršiti u roku od 30 dana od njegovog stupanja na snagu.

Kako se navodi, ranijim ciljanim izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zastiti pravničkom "gimnastikom", omogućeno je da pojedini direktori zdravstvenih ustanova budu na tim pozicijama i više od dva mandata.

“Ovim dopunama će se precizirati pojedine odredbe zakona i onemoguciti kršenje odredbe da isto lice može biti direktor zdravstvene ustanove najviše dva puta”, kaže se u obrazloženju.

Dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti predložili su poslanici Branka Bošnjak, Slaven Radunović, Boris Bogdanović, Dragan Ivanović i Miloš Konatar.

Bonus video: