Vuković: Gradeći bolji sistem zdravstvene zaštite gradimo bolje društvo

Suhih je kazao da uprava Glavnog grada ima ozbiljne planove i ambicije kada je u pitanju doprinos unaprjeđenju zdravstva u Podgorici i Crnoj Gori

7060 pregleda 3 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Glavni grad će uvijek podržati napore i inicijative za poboljšanje uslova rada i nabavku neophodne opreme zdravstvenim ustanovama i institucijama, jer gradeći bolji sistem zdravstvene zaštite gradimo bolje društvo, poručio je gradonačelnik Ivan Vuković.

Vuković i predsjednik Skupštine Glavnog grada Đorde Suhih, sa saradnicima, primili su danas, u susret Danu oslobođenja Podgorice, predstavnike ustanova zdravstvenog sistema - Kliničkog centra, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Instituta za javno zdravlje, Instituta za bolesti djece i Doma zdravlja.

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, gradonačelnik i predsjednik Skupštine su se zahvalii doktorima, medicinskim radnicima, kao i menadžmentu zdravstvenih institucija na svemu što su u protekom periodu uradili u borbi protiv pandemije koronavirusa i uručili im prigodne poklone i zahvalnice. Gradska uprava je, kako su naglasili, ponosna na doprinos koji svi oni daju zajednici u borbi za očuvanje zdravlja građana.

„S obzirom da iz objektivnih razloga nijesmo u prilici da realizujemo sve programe i aktivnosti koje karakterišu dane uoči 19. decembra – Dana oslobođenja Podgorce, ali i nakon toga, odlučili smo da je najbolji način da vrijeme i resurse iskoristimo kako bismo ukazali pažnju i poštovanje upravo vama“, naglasio je Vuković. Dodao je da su sličnim povodom predstavnici Glavnog grada uručili poklone domovima starih u Bijelom Polju i Risnu, Dječijem domu Mladost u Bijeloj, a prethodno su se sastali sa se direktorima ustanova socijalne i zdravstvene zaštite.

Predsjednik Skupštine Đorđe Suhih je, kako je saopšteno, ukazao na značaj zdravstvenog sistema za društvo i istakao da uprava Glavnog grada ima ozbiljne planove i ambicije kada je u pitanju doprinos unaprjeđenju zdravstva u Podgorici i Crnoj Gori.

"Predstavnici zdravstvenog sistema su se lično i ispred institucija zahvalil na kontinuiranoj podršci Glavnog grada i najodgovornijih ljudi u gradskoj upravi, posebno na tome što je Glavni grad prepoznao njihove napore u borbi protiv koronavirusa imajući u vidu činjenicu da se Podgorica kao najveći grad suočavala i sa navećim izazovima. Oni su istakli da im priznanje za odgovoran i posvećen rad i nagrada od Glavnog grada puno znači i da predstavlja podstrek za budući rad", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: