Renovirano 13 seoskih ambulanti u Bijelom Polju

Projekat realizuje Sekretarijat za ruralni razvoj kroz Program mjera za podsticaj ruralnog i održivog razvoja za 2020. godinu

1793 pregleda 2 komentar(a)
Jedna od renoviranih ambulant, Foto: Opština Bijelo Polje
Jedna od renoviranih ambulant, Foto: Opština Bijelo Polje

Radovi na renoviranju na zdravstvenim ambulantama u seoskom području bjelopoljske opštine privode se kraju.

Sekretar Sekretarijata za ruralni razvoj Jasmin Ćorović, kazao je da je Opština iz budžeta izdvojila 30.345 eura za renoviranje 13 seoskih ambulanti.

“Projekat realizuje Sekretarijat kroz Program mjera za podsticaj ruralnog i održivog razvoja za 2020. godinu. Projektom je obuhvaćeno svih 13 seoskih ambulanti koje se nalaze u Rasovu, Njegnjevu, Kanjama, Bistrici, Zatonu Goduši, Crhlju, Loznoj, Godijevu, Sušici, Tomaševu, Pavinom Polju i Bliškovu. Renoviranje je podrazumijevalo, u zavisnosti od stanja ambulante, majstorske radove na demontaži dotrajale stolarije, patosa, plafona mokrih čvorova i montaži nove stolarije, keramike i sanitarija, plafona, podova, kao i krečenje, nabaku neophodne medicinske opreme i aparata te mobilijara za potrebe ambulanti. Spisak neophodnih radova i nabavke opreme sačinila je stručna komisija formirana sa ciljem objektivnog i profesionalnog sagledavanja stvari i potreba za svaku zdravstvenu ambulantu ponaosob“, kazao je Ćorović, dodajući da je na tenderu posao dobila firma “Intesa group” iz Bijelog Polja.

On napominje da je početak realizacije projekta ozvaničen potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Sekretarijata i Doma zdravlja Bijelo Polje.

Potpisivanju memoranduma, pored direktorice Doma zdravlja Majde Dobardžić prisustvovao je i predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, koji je podržao projekat.

“Opština Bijelo Polje će se i u narednom periodu odazvati kada su u pitanju projekti slični ovome, jer zdravlje naših građana je na prvom mjestu. Sinergijom različitih institucija možemo postići zavidne rezultate i u ovoj oblasti. Saradnja Opštine sa Domom zdravlja je bila odlična i u prethodnom periodu, a mjere kojim se omogućuje realizacija ovog zajedničkog poduhvata su dogovorene u komunikaciji sa ljekarima i direktorkom Dobardžić. Ova mjera je proizišla iz potrebe da se na ruralnom području dodatno urede prostorije koje se koriste kao seoske ambulante”, kazao je Smolović.

Bonus video: