"Zaraženi u UIKS-u dobro, smanjen broj inficiranih"

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović najavila da će pojačati snadbijevanje Uprave potrebnom medicinskom opremom i ljekovima

6322 pregleda 56 reakcija 4 komentar(a)
Foto: Ministarstvo
Foto: Ministarstvo

Zdravstveno stanje incifiranih koronavirusom u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) je dobro i najveći broj zaraženih lica lišenih slobode ima lakšu kliničku sliku ili nema izražene simptome oboljenja, utvrdila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Ona je, kako je saopšteno iz Ministarstva pravde, jutros posjetila UIKS sa ministrom tog resora Vladimirom Leposavićem, gdje su razgovarali sa direktorom ustanove Milanom Tomićem i Danijelom Stanišić iz Sektora za zdravstvenu zaštitu UIKS-a.

Ministri su se, kako se navodi, detaljno informisali o opštem stanju i uslovima boravka u UIKS-u, a posebno o stanju lica lišenih slobode inficiranih koronavirusom.

Utvrđeno je, dodaje se, i smanjenje broja inficiranih, i u protekla dva dana se oporavilo sedam lica lišenih slobode.

Borovinić Bojović je najavila da će pojačati snadbijevanje Uprave potrebnom medicinskom opremom i ljekovima, kao i da će na odgovarajući način preisipitati mjere koje se tiču apsolutne zabrane posjeta licima lišenim slobode koji se nalaze u pojedinim odjeljenjima tog zatvorskog kompleksa.

"Posjeta je završena uz najavu ministarke Dr Jelene Borovinić Bojović da će uskoro i lično posjetiti inficirane u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija", zaključuje se u saopštenju.

Povezani članci

16. Decembar 2020.

Korona bukti u spuškom zatvoru

Bonus video: