Bez vrpci i velikih projekata

Prethodnih dana je otvoren park na Starom aerodromu, površine 6.000 metara kvadratnih, u Aerodromskoj ulici, kao i rekosntruisanih stotinjak metara Njegoševe ulice, od Bulevara Ivana Crnojevića do kružnog toka kod Zavoda za hitnu medicinsku pomoć

4708 pregleda 7 komentar(a)
Započeta izgradnja parka na Zabjelu, Foto: PG Biro
Započeta izgradnja parka na Zabjelu, Foto: PG Biro

U susret ovogodišnjem rođendanu, Danu oslobođenja Podgorice – 19. decembru, u Glavnom gradu nije bilo presijecanja vrpci za velike kapitalne projekte.

Čelnici Podgorice juče su obišli gradilište novog parka na Zabjelu i Bulevara Veljka Vlahovića na Starom aerodromu.

Prethodnih dana je otvoren park na Starom aerodromu, površine 6.000 metara kvadratnih, u Aerodromskoj ulici, kao i rekosntruisanih stotinjak metara Njegoševe ulice, od Bulevara Ivana Crnojevića do kružnog toka kod Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

U susret rođendanu Podgorice obnovljena je spomen-ploča koja je posvećena poginulim igračima i članovima FK „Budućnost“.

Park u Ulici 27. marta na Zabjelu, kako je najavio gradonačelnik Ivan Vuković, imaće 5.000 kvadrata, u sklopu kojih će biti igralište za najmlađe, sportski poligon, trim staza i park za kućne ljubimce.

Na pitanje “Vijesti” da li su riješeni imovinsko-pravni odnosi, Vuković je kazao da nisu, ali da su uz saglasnost vlasnika parcele započeli posao.

Bulevar Veljka Vlahovića, koji je započet u oktobru, a gdje je radove juče obišao zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović, treba da bude završen za 30 mjeseci.

Dan Podgorice, između ostalih čestitao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić i čelnicima partija.

U čestitci Bečića gradonačelniku Vukoviću i predsjedniku Skupštine Glavnog grada Đorđiju Suhihu, navodi se da “koristim priliku da vam u ime Skupštine Crne Gore i u svoje ime čestitam važan datum kojim proslavljamo naše antifašističko nasljeđe”.

“Ovaj datum nas obavezuje da iskažemo najdublje poštovanje prema herojima Narodnooslobodilačke borbe koji su dali svoje živote za slobodu, kao univerzalnu vrijednost savremene civilizacije”, navodi Bečić.

Obilježavanje 19. decembra počeće danas tradicionalnim polaganjem vijenca na Spomenik partizanu borcu na Gorici.

Pored toga, predviđeno je da čelnici Podgorice i predstavnici boračkih organizacija vijenac polože i na spomenik Josipu Brozu Titu na uglu Bulevara Svetog Petra Cetinjskog i Ulice Svetlane Kane Radević

Svečana sjednica Skupštine Glavnog grada, uz poštovanje mjera zbog koronavirusa, zakazana je za podne u Muzičkom centru, a tokom dana gradonačelnik Vuković će uručiti nagrade najboljim studentima.

Bonus video: