Bečić: Crna Gora se voli tako što se brane njene rijeke, šume...

"Šestogodišnja istrajnost organizatora na podizanju ekološke svijesti i promovisanju Crne Gore kao države koja se svojim najvišim pravnim aktom obavezala da čuva prirodu i zdravu životnu sredinu, ne predstavlja ništa manje od pravog i čistog ustavnog patriotizma", kazao je Bečić

2372 pregleda 10 komentar(a)
Bečić, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Bečić, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Istrajnost organizatora konceptualnog filmskog festivala Green Montenegro (GMIFF) na podizanju ekološke svijesti i promovisanju Crne Gore kao države koja se najvišim pravnim aktom obavezala da čuva prirodu i zdravu životnu sredinu, pravi je i čisti ustavni patriotizam, ocijenio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić. Bečić se, kako je saopšteno iz Skupštine obratio virtuelnim putem na otvaranju GMIFF-a, posvećenom zaštiti životne sredine. "Šestogodišnja istrajnost organizatora na podizanju ekološke svijesti i promovisanju Crne Gore kao države koja se svojim najvišim pravnim aktom obavezala da čuva prirodu i zdravu životnu sredinu, ne predstavlja ništa manje od pravog i čistog ustavnog patriotizma", kazao je Bečić.

On je podsjetio da je Crna Gora prvim članom Ustava proklamovana kao ekološka država, a da je u njegovoj preambuli istaknuto uvjerenje da je država odgovorna za očuvanje prirode i zdrave životne sredine.

"Crna Gora se voli tako što se brane njene rijeke, šume, Crna Gora se voli i kroz ovakav ekstremno važan i u našoj državi jedinstveni projekat u okviru kojeg možemo sve prethodno i još mnogo toga da vidimo kroz objektiv kamere talentovanih i kreativnih filmskih stvaralaca“, rekao je Bečić.

On je poručio da će „vrata Skupštine uvijek biti otvorena za sve otrježnjujuće projekte koji na ovako originalan način doprinose kreiranju ekološkog narativa u društvu kakvo je crnogorsko koje sa ustavnih proklamacija konačno mora da pređe i na djela".

Bonus video: