Đukanović: Glavni grad nastavlja da bude nosilac razvoja savremene Crne Gore

"Uvjeren sam da će Glavni grad, na osnovama strateškog promišljanja, nastaviti krupnim koracima ka onome što su najviše vrijednosti i standardi razvoja i kvaliteta života ujedinjene Evrope kojoj težimo", piše u čestitki Đukanovića

11346 pregleda 65 reakcija 42 komentar(a)
Đukanović, Foto: Kabinet predsjednika
Đukanović, Foto: Kabinet predsjednika

Praznik slavimo u sjećanje na oslobođenje Glavnog grada i pobjedu antifašizma, čije su tekovine snažan temelj današnje građanske, multietničke i evropske Crne Gore. To je, istovremeno, i prilika da se prisjetimo ne samo slavne istorije Grada, već i brojnih stvaralaca koji su svojim djelima u različitim sferama društva doprinosili sveukupnom napretku i prepoznatljivosti Podgorice, rekao je Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Đukanović je uputio čestitku povodom 19. decembra, Dana Glavnog grada, uputio gradonačelniku Ivanu Vukoviću, predsjedniku Skupštine Đorđu Suhihu, odbornicima i svim građanima Podgorice uz najbolje želje za dalji uspješan rad, saopšteno je iz kabineta Đukanovića.

"Raduje da Glavni grad nastavlja da bude nosilac razvoja savremene Crne Gore, što potvrđuju kontinuirana ulaganja i ostvarenja u pravcu infrastrukturnog razvoja i urbanističko-arhitektonskih rješenja koja u sve većoj mjeri uspijevaju da pronalaze balans između onoga što čine zahtjevi nesmetanog razvoja i njegove održivost i očuvanja izvornog duha Podgorice i potreba njenih građana. Uvjeren sam da će Glavni grad, na osnovama strateškog promišljanja, nastaviti krupnim koracima ka onome što su najviše vrijednosti i standardi razvoja i kvaliteta života ujedinjene Evrope kojoj težimo. Posvećenost, odgovorno upravljanje i snaga liderstva gradske uprave garancija su uspjeha koji će biti na ponos Podgorice i Crne Gore", piše u čestitki Đukanovića.

Bonus video: