Bjelopoljka uručila donaciju Tisi i Maloj grupnoj kući

Prema riječima diretktora dnevnog centra “Tisa” Ensada Omerovića, donacija se sastoji od tablet uređaja, mašina za pranje suđa i sušenje veša, pegle, miksera, didaktičkog materijala, igrački i novogodišnjih paketa

5490 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Tisa
Foto: Tisa

U susret novogodišnjim praznicima Bjelopoljka Snežana Lazović, koja živi i radi u Italiji, obradovala je korisnike Dnevnog centra za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju "Tisa" i Male grupne zajednice vrijednom donacijom.

Prema riječima diretktora dnevnog centra “Tisa” Ensada Omerovića, donacija se sastoji od tablet uređaja, mašina za pranje suđa i sušenje veša, pegle, miksera, didaktičkog materijala, igrački i novogodišnjih paketa.

“Naš glavni zadatak je da probudimo srce, kako u nama, tako i u ljudima oko nas, a g-đa Snežana je osoba koja već godinama unazad osluškuje srca naših korisnika. Naša djeca su posebno osjetljiva i puno im znači i sama lijepa riječ, a ne nešto više. Ono što im sa sigurnošću daje dodatnu snagu je i taj osjećaj neodbačenosti“, kazao je direktor Ensad Omerović.

foto: Tisa

Na donaciji sugrađanki se zahvalio i koordinator Male grupne zajednice Aldin Pilavac.

“Ova podrška nam puno znači jer će značajno poboljšati kvalitet života ne samo korisnicima nego i zaposlenima i u toj ustanovi”, kazao je on.

Bonus video: