Institut pozvao Simovića da otkaže novogodišnji bazar

Prvi čovjek Nikšića je ranije uputio dopis direktoru IJZCG da se propišu uslovi pod kojima mogu bezbjedno organizovati novogodišnji bazar i klizalište na Trgu slobode

11895 pregleda 438 reakcija 27 komentar(a)
Klizalište u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić
Klizalište u Nikšiću, Foto: Svetlana Mandić

Institut za javno zdravlje pozvao je predsjednika Opštine Nikšić Milutina Simovića da zbog složene i komplikovane epidemiološke situacije u toj, kao i drugim opštinama, otkaže događaje planirane tokom predstojećih praznika.

Simović je ranije uputio dopis direktoru Instituta Igoru Galiću da se propišu uslovi pod kojima mogu bezbjedno organizovati novogodišnji bazar i klizalište na Trgu slobode.

Iz Instituta podsjećaju da je važećim mjerama jasno zabranjeno okupljanje na otvorenim i u zatvorenim javnim mjestima.

NK
foto: Svetlana Mandić

"Sve aktivnosti i sadržaji koji podstiču ljude na bliske interakcije, kao u ovom slučaju, gdje je zbog vrste sadržaja gotovo nemoguće izbjeći bliske kontakte djece, roditelja i ostalih građana u najfrekventnijem dijelu grada, predstavljaju evidentnu opasnost u vremenu epidemije. Štaviše, zbog ozbiljnosti epidemiološke situacije, Institut za javno zdravlje Crne Gore je predložio, a Nacionalna komisija za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti podržala, proširivanje navedene zabrane na organizovanje svih stručnih i naučnih skupova (seminara, kongresa i dr.) u periodu od 28.12.2020. do 11.01.2021. godine. Epidemiološka situacija u Nikšiću je veoma složena i komplikovana, kao što je to slučaj i u ostalim regionima naše države, te shodno tome, apelujemo na Vas, da u skladu sa ovlašćenjima, otkažete navedene događaje i na taj način pomognete proces implementacije mjera u narednom periodu koji je od kritične važnosti za zdravlje našeg stanovništva", zaključuje se u saopštenju kabineta direktora IJZCG.

Bonus video: