Opština Nikšić podršku za bazar traži na Facebooku, DPS krivi glasove iz Ljiga i Trebinja

Glasanje je i dalje u toku, a trenutno stanje je oko 3.300 glasova protiv, a oko 3.200 glasova za

27232 pregleda 158 reakcija 96 komentar(a)
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Opština Nikšić je na svojoj Facebook stranici postavila anketu u kojoj traži od građana da se izjasne da li žele klizalište i novogodišnji bazar na Trgu slobode.

"Dragi sugrađani, želimo da čujemo vaše mišljenje. Svima nam je jasno koliko je važno poštovati mjere, ali ako postoji mogućnost da se njihovo poštovanje strogo kontroliše, a da se pritom sugrađanima, prije svega najmlađima podari malo radosti u ovom teškom vremenu, zašto to ne učiniti. Budimo odgovorni, složni i disciplinovani", navodi se u opisu objave.

Glasanje je i dalje u toku, a trenutno stanje je oko 3.300 glasova protiv, a oko 3.200 glasova za.

Zanimljivo je da je za glas "ZA" dovoljan "lajk" koji je prva opcija za glasanje, dok je kao glas protiv iskorišten "ljuti emodži" za koji je potrebno dva klika.

Takav ishod se nije dopao Opštinskom odboru Demokratske partije socijalista Nikšić koji navode da su se u glasanje uključili oni koji ne žive u Nikšiću.

“Oni koji možda nikada nijesu posjetili ovaj grad, oni koji su pozvani da odgovore negativno, kako bi mrzitelji svega što je crnogorsko, čak i na ovaj naizgled “bezazlen” način pokazali koliko onaj koji mrzi državu u kojoj se živi, a u kojoj ljubi tuđu zastavu može biti mali. Zaprepašćujući je podatak da su za samo par sati stanovnici Ljiga, Aleksinca, Beograda, Novog Sada, Požarevca, Niša, Trebinja, uspjeli nadglasati volju građana Nikšića. Zaključak je ja-san. Novogodišnji bazar i dječije klizalište uz poštovanje mjera ne smeta nikome do nekadašnjim litijašima, sadašnjim autolitijašima i onima zbog čijeg su se masovnog primitivnog i necivilizovanog ponašanja Nikšićani nalazili u karantinu i ispaštali”, ističu u nikšićkom DPS-u.

Ministarstvo zdravlja prethodno je uputilo zahtjev Opštini Nikšić da otkaže organizaciju novogodišnjeg bazara i da van funkcije stavi klizalište.

Simović je nakon toga uputio dopis direktoru Instituta za javno zdravlje (IJZ), Igoru Galiću, da im propišu uslove pod kojima mogu bezbjedno organizovati novogodišnji bazar i klizalište na Trgu slobode.

Institut za javno zdravlje pozvao je Simovića da zbog složene i komplikovane epidemiološke situacije u toj, kao i drugim opštinama, otkaže događaje planirane tokom predstojećih praznika.

Nakon toga, Simović se ponovo obratio direktoru Instituta za javno zdravlje (IJZ), Igoru Galiću, da još jednom sagleda sve činjenice i da propiše epidemiološke smjernice za bezbjedno оdržavanje novogodišnjeg bazara i klizališta, ili da im "pomogne u prepoznavanju važeće mjere kojima su zabranjene pomenute aktivnosti, kao i tumačenju dozvoljenih aktivnosti sa dokazano mnogо vеćim еpidemioloskim rizikom".

Bonus video: