Medenica: Viševjekovno naslijeđe je čvrst temelj budućnosti

"Poštujući najviše vrijednosti koje propovijeda hrišćanstvo: ljubav, nadu, vjeru, ali i praštanje, sigurna sam da će građani viševjerske i višenacionalne Crne Gore, slogom poštovanjem različitosti, dostići još veći nivo životnog standarda", navodi se u čestitci

7231 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Medenica, Foto: Vrhovni sud
Medenica, Foto: Vrhovni sud

Povodom katoličkog Božića, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, uputila je čestitku svještenstvu i vjernicima.

"Crna Gora je ponosna na činjenicu da njeni građani - pripadnici svih vjera, u slobodi i radosti proslavljaju svoje vjerske praznike. Poštujući najviše vrijednosti koje propovijeda hrišćanstvo: ljubav, nadu, vjeru, ali i praštanje, sigurna sam da će građani viševjerske i višenacionalne Crne Gore, slogom poštovanjem različitosti, dostići još veći nivo životnog standarda", navodi se u čestitci.

Kako je dodala, "na očuvanom viševjekovnom kulturnom nasljeđu i bogatoj baštini, stvaranjem tolerantnog, demokratskog i progresivnog društva, naši nasljednici imaju čvrste temelje da nastave da grade svoju vjeru, egzisteniciju i stvaraju blagodatne uslove za potomstvo".

Uz želju da vjernici katoličke vjeroispovjesti u miru, blagostanju i radosti provedu blagdane, čestitam vam Božić – najradosniji hrišćanski praznik, zaključila je Medenica.

Bonus video: