Knežević: Crna Gora i dalje da bude primjer sklada i suživota

"Istovremeno je naglasio i potrebu najveće harmonije dvije crkve, katoličke i pravoslavne, u okrilju hrišćanstva, i sa njima svih drugih konfesija na našem duhovnom tlu, u znak mira, sloge i svepraštanja"

9696 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

U ime Demokratske narodne partije Crne Gore, kao i u svoje ime, predsjednik DNP, Milan Knežević, uputio je najsrdačnije čestitke nadbiskupu, monsinjoru barskom, Roku Đonlešaju, kao i novom kotorskom biskupu, don Ivanu Štironji, i svim vjernicima i sveštenstvu Katoličke crkve u Crnoj Gori i šire, koji po Gregorijanskom kalendaru danas slave Badnji dan, a sjutra i katolički Božić.

Knežević ukazuje na "važnost suštinskog značenja riječi Badnji dan i Badnje veče: od korijena bdjeti, u iščekivanju Hristovog rođenja, jer i danas u Crnoj Gori, kao i vazda, treba bdjeti nad mirom, slogom i suživotom svih vjera i nacija za dobrobit zemlje".

On je dodao da današnja Crna Gora, u duhu sloge i izmirenja, treba i dalje da bude najbolji primjer zemljama regiona i šire kad je riječ o multinacionalnom i multikonfesionalnom skladu i suživotu.

"Istovremeno je naglasio i potrebu najveće harmonije dvije crkve, katoličke i pravoslavne, u okrilju hrišćanstva, i sa njima svih drugih konfesija na našem duhovnom tlu, u znak mira, sloge i svepraštanja. A posebno u susret svim izazovima novih društvenih tokova i približavanja Crne Gore članstvu u EU, u sticanju ravnopravnog mjesta u velikoj porodici evropskih naroda, koje naša zemlja po mnogo čemu već odavno zaslužuje", kažese u čestitci.

Bonus video: