MCP: Najavljene autolitije nemaju naš blagoslov, nema razloga da se organizuju

U MCP-u, kako su kazali, ne vide razlog za organizacijom manifestacija te vrste, s obzirom na to da su dani posta i pripreme za praznik Rođenja Hristovog, i da državni organi upravo rade na izmjeni Zakona

22448 pregleda 392 reakcija 34 komentar(a)
Cetinjski manastir, Foto: Shutterstock
Cetinjski manastir, Foto: Shutterstock

Srpska pravoslavna crkva (SPC) nije organizator autolitija koje su najavljene povodom godišnjice od usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, saopštili su iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP), navodeći da ne vide razlog za njihovo organizovanje.

Iz MCP su zahvalili svima koji su na bilo koji način podržali SPC u njenoj, kako su naveli, opravdanoj borbi protiv diskrimnatornog Zakona i nepravde kojoj je bila izložena od bivše vlasti.

„U vezi brojnih objava na društvenim mrežama da će se ovih dana organizovati autolitije povodom prošlogodišnjih nemilih događaja u Skupštini, obavještavamo sve pravoslavne vjernike i ukupnu javnost da te najave nijesu organizovane od strane Crkve, niti imaju njen blagoslov“, kaže se u saopštenju.

U MCP-u, kako su kazali, ne vide razlog za organizacijom manifestacija te vrste, s obzirom na to da su dani posta i pripreme za praznik Rođenja Hristovog, i da državni organi upravo rade na izmjeni Zakona.

„Takođe, ovih dana su na snazi epidemiološke mjere koje nas obavezuju da vodimo računa o zdravlju svojih bližnjih“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: