Sastanak čelnika Tivta sa predstavnicima Regionalnog vodovoda

Jevrić obećao završetak radova na magistrali do srijede

„Do sada je završeno 98 odsto planiranog posla u smislu iskopa i polaganja cijevi. Kada je u pitanju deponovanje zemlje i drugog građevinskog materijala, izvođač radova je bio dužan sa Opštinom definisati lokaciju deponovanja ovog materijala, što nije bilo moguće imajući u vidu da Tivat ne posjeduje deponiju za odlaganje građevinskog otpada", stoji u saopštenju

10127 pregleda 1 komentar(a)
Radovi na magistrali, Foto: Opština Tivat
Radovi na magistrali, Foto: Opština Tivat

Predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović (NP) i izvršni direktor preduzeća doo „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ Goran Jevrić, sa saradnicima, razgovarali su u petak o dinamici izvođenja radova na spajanju Herceg Novog na Regionalni vodovod, koji se odvijaju na dijelu Jadranske magistrale kroz Tivat.

„Predsjednik Opštine je ukazao na nezadovoljstvo građana višemjesečnim radovima koji ometaju normalno funkcionisanje i poslovanje na Seljanovu i u Donjoj Lastvi. Po prvobitnim informacijama kraj radova najavljen je za 20. decembar. Takođe, oštećen je dio trotorara duž ogradnog zida Porto Montenegra i na određenim lokacijama u Donjoj Lastvi. Aktuelna je i tema deponovanja građevinskog šuta koji se u prethodnom periodu odlagao na lokaciji nekadašnjeg poljoprivrednog dobra u blizini Aerodroma Tivat.“- saopšteno je juče tim povodom iz Opštine Tivat.

Iz Regionalnog vodovoda najavljuju da će, ukoliko to i vremenski uslovi dozvole, svi radovi biti završeni 29. decembra.

„Do sada je završeno 98 odsto planiranog posla u smislu iskopa i polaganja cijevi. Kada je u pitanju deponovanje zemlje i drugog građevinskog materijala, izvođač radova je bio dužan sa Opštinom definisati lokaciju deponovanja ovog materijala, što nije bilo moguće imajući u vidu da Tivat ne posjeduje deponiju za odlaganje građevinskog otpada. Investitor - Regionalni vodovod je preuzeo obavezu da naloži izvođaču radova sanaciju lokacije na poljoprivrednom dobru. Zemlja će biti transportovana na za to predviđenu deponiju, o čemu će Opština Tivat biti obavještena.“- stoji u saopštenju.

Radovi na magistrali u dijelu Donja Lastva
Radovi na magistrali u dijelu Donja Lastvafoto: Opština Tivat

Na nekadašnjim povrtnjacima i vinogradima poljoprivrednog dobra Montepranzo-Bokaprodukt naime, izvođači radova čiji je investitor Regionalni vodovod, proteklih su mjeseci bespravno odložili preko 14 hiljada kubika zemlje i građevinskog šuta, a iz lokalne uorave Tivta najavili su da će istražiti ko im je to omogučlio i insistirati da se sav taj materijal ukloni, odnese i odloži na propisnu deponiju koja ispunjava zakonske uslove, a kakve u Tivtu i u Kotoru, trenuno nema.

Sekretarijat za inspekcijski i komunalni nadzor naložio je izvođaču sanaciju oštećenih trotoara na Seljanovu i u Donjoj Lastvi. Ovo će biti izvršeno do 5. januara 2021:

„Prioritetno je završiti radove koji ometaju redovno saobraćanje. Kada se oni završe, biće sanirani i oštećeni trotoari.“- rečeno je iz Regionalnog vodovoda.

„Opština Tivat nema namjeru ni na koji način ugroziti ili usporiti dinamiku izvođenja radova, ali uzima aktivnu ulogu u kontroli izvođenja radova, imajući u vidu brojne pritužbe građana i njihove interese. Zajednički nam je cilj da se radovi čim prije završe i da se sve javne površine dovedu u prethodno stanje.“ - naglasio je gradonačelnik Komnenović.

Povezani članci

21. Decembar 2020.

Nekadašnje povrtnjake zatrpali otpadom