Piloti: Odluka o gašenju Montenegro erlajnsa neprimjerena praksi kakvu svijet poznaje

"Mi, piloti, saznali smo Vašu odluku u istom trenutku kad i cjelokupna crnogorska javnost. Dan kasnije naša profesija je nestala u ovoj državi. Shodno našem profesionalnom znanju, vrlo smo skeptični prema Vašoj odluci". navodi se u saopštenju pilota

14729 pregleda 121 reakcija 68 komentar(a)
Avion Montenegro erlajnsa (ilustracija), Foto: Savo Prelević
Avion Montenegro erlajnsa (ilustracija), Foto: Savo Prelević

Sindikat linijskih pilota Montenegro erlajnsa poručio je Vladi Crne Gore da je odluka o gašenju te avio kompanije neprimjerena praksi kakvu svijet poznaje u ovoj djelatnosti.

Sindikat je dostavio "Vijestima" saopštenje, koje prenosimo u cjelosti:

“Piloti crnogorske avio-kompanije Montenegro airlines, su sve do danas, 26.12.2020. godine, i pored teške finansijske situacije, kao i svih javno iznijetih stavova o poslovanju kompanije koji su stvarali dodatni “pritisak” na nas, profesionalno i odgovorno obavljali svoje letačke dužnosti prema utvrđenom planu. Strpljivo smo čekali konačnu odluku Vlade Republike Crne Gore. Način na koji je Vaša odluka o “gašenju” Montenegro airlines-a donijeta i saopštena je šokantna i neprimjerena praksi kakvu svijet poznaje u ovoj djelatnosti. Mi, piloti, saznali smo Vašu odluku u istom trenutku kad i celokupna crnogorska javnost. Dan kasnije naša profesija je nestala u ovoj državi. Shodno našem profesionalnom znanju, vrlo smo skeptični prema Vašoj odluci da Crna Gora jednoga dana ponovo osnuje nacionalnu avio-kompaniju. Smatramo da je najmanje što možete učiniti, organizacija sastanka Vas lično, Vaših Ministara i naših predstavnika kako bi Vam argumentovano saopštili naše stavove, a i Vi nama Vaše. Očekujemo Vaš odgovor u najkraćem mogućem roku”, navodi se u saopštenju Sindikata linijskih pilota Montenegro airlines-a.

Bonus video: