Uručeni poklon-paketići prvacima OŠ "Božidar Vuković Podgoričanin"

"Nama pripada obaveza kao građanima, a zatim i kao kolektivu Ministarstva koje se prvenstveno bavi djecom i mladima, da sopstvenim primjerom pokazujemo brigu za druge i kreiramo atmosferu darivanja i solidarnosti", kazala je između ostalog Milica Lekić, savjetnica za odnose sa javnošću Ministarstva prosvjete
83 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2017. 15:29h

Predstavnici Ministarstva prosvjete uručili su danas prvacima OŠ "Božidar Vuković Podgoričanin" poklon-paketiće kolektiva Ministarstva, Crvenog krsta, Fonda za obrazovanje Roma (REF) i ove školske ustanove, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

U saopštenju se dodaje da su pokloni opredijeljeni i za prvake RE populacije iz OŠ “21. maj", "Marko Miljanov" "Vladimir Nazor", "Vuk Karadžić", "Oktoih" i "Savo Pejanović".

"Nama pripada obaveza kao građanima, a zatim i kao kolektivu Ministarstva koje se prvenstveno bavi djecom i mladima, da sopstvenim primjerom pokazujemo brigu za druge i kreiramo atmosferu darivanja i solidarnosti. Djeca na takav, neformalan način, uče o životu i svijetu isto koliko i kroz formalnu edukaciju. I upravo zato Ministarstvo prosvjete uvijek učestvuje u akcijama koje pokazuju da je odnos prema drugome ono što nas čini izuzetnima, te da su svakodnevne, “male” stvari kojima doprinosimo zajednici, zapravo najznačajnije, jer se njima mijenja društvo", rekla je Milica Lekić, savjetnica za odnose sa javnošću Ministarstva prosvjete.

Direktorica Škole Ljubinka Nedić istakla je: "Naša škola svake godine organizuje akciju prikupljanja slatkiša kako bismo svim prvacima omogućili novogodišnje paketiće. U tome nas uvijek podržava i pomaže Ministarstvo prosvjete. Ove godine priključili su nam se i Crveni krst i REF, pa smo prikupili paketiće i za učenike RE populacije iz škola "Vladimir Nazor", "Savo Pejanović", "Marko Miljanov", "Oktoih" "21. maj" i "Vuk Karadžić". U školi su danas tim povodom učenici i učiteljice prvog razreda pripremili prigodan program, a paketiće su uručili PR služba Ministarstva prosvjete na čelu sa Milicom Lekić i Jelena Dubak, generalni sekretar Crvenog krsta."

Uručenje je organizovano u sklopu novogodišnje priredbe OŠ "Božidar Vuković Podgoričanin".

Galerija

Bonus video: