Carević: Spriječite gradnju stanova, ili ćemo mi to učiniti, a to će biti bolno

Okupljeni su skinuli katanac sa kapije i omogućili svima da nesmetano uđu na Kraljičinu plažu, na koju je decenijama zabranjen ulaz građanima.

39063 pregleda 241 reakcija 64 komentar(a)
Mještani blokirali ulicu u Pržnu, Foto: Vuk Lajović
Mještani blokirali ulicu u Pržnu, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 27.12.2020. 12:28h

Mještani Pržna i Svetog Stafana okupili su se na ulazu u Miločerski park u znak protesta jer kompanija Adriatic properties, grčkog biznismena Petrosa Statisa gradi hotel Kraljičinu plažu sa depadansom- apartmanima za prodaju.

Mještani su kolima blokirali ulicu i onemogućavaju kamionima i drugoj građevinskoj operativi da uđe na gradilište.

Među okupljenima je i gradonačelnik Marko Bato Carević.

Okupljeni su skinuli katanac sa kapije i omogućili svima da nesmetano uđu na Kraljičinu plažu, na koju je decenijama zabranjen ulaz građanima.

Skinuli katanac sa kapije
Skinuli katanac sa kapijefoto: Vuk Lajović

Carević je kazao da su imali više puta obećanje da će se zaustaviti gradnja u Miločerskom parku i poručio da je došao da podrži Paštroviće. Ponovio je da je riječ o koruptivnom poslu.

“Vlada mora da povuče konkretne korake. Više puta smo se obraćali, imali obećanja da će gradnja biti stopirana, da će se sve preispitati... Svima nam je jasno da je to koruptivni posao i protiv interesa građana Paštrovića i Budve. Trudiću se da sve što je u mojoj moći da se ova devastacija Miločerskog parka preinači i nađe kvalitetno rješenje u interesu svih gradhana. Dakke, ovdje ne mogu biti stanovi za tržište, niko od nas nije bio za to iako nas niko, nikad nije pitao”, poručio je Carević

On je rekao da ono što su očekivali od nove Vlade za koju su se svi borili je da preduzme energičnije mjere, što je izostalo.

“Pozivam ih u svoje i ime svih građana opštine Budva da se konačno izjasne i preduzmu određene radnje. U protivnom ćemo morati sami da rješavamo a onda će to biti bolno i podsjećeće na ona dešavanja ispred Opštine”, kazao je Carević.

Mještanin Mladen Kažanegra je kazao da su mještani upoznali Carevića sa problemom.

“Ovo je bila protestna šetnja. Šaljemo zadnju opomenu, kako Amanu i Vladi Crne Gore. Znamo da je stara vlast pokrila papirima ovu gradnju stanova za prodaju, ali tražimo od nove vladti da poništi te odluke i donesu nove zakone i oslobode nas, jer mi ovdje živimo po okupacijom”, kazao je Kažanegra.

Mještani su formirali srce kao poruku da se zaštiti Miločer od stanogradnje.

Blokada Pržno
foto: Vuk Lajović

Blokada će trajati sat vremena i kako su kazali ovo je posljednje upozorenje da se zaustavi gradnja i betonizacija Miločerskog parka

Bonus video: