Simović dug od 32.000 eura odložio na dvije godine

Simović i Tomislav Čelebić potpisali aneks ugovora u vezi sa dugom koji gradonačelnik Nikšića ima prema građevinskoj firmi na ime kupovine stana

25584 pregleda 241 reakcija 56 komentar(a)
Iz Vlade u fotelju gradonačelnika Nikšića: Simović, Foto: Savo Prelević
Iz Vlade u fotelju gradonačelnika Nikšića: Simović, Foto: Savo Prelević

Građevinska kompanija "Čelebić“, biznismena Tomislava Čelebića, odložila je za dvije godine aktuelnom gradonačelniku Nikšića Milutinu Simoviću da joj izmiri 32 hiljade eura preostalog dijela kuporpodajne cijene za trosoban stan u zgradi u Podgorici.

Simović je stan u naselju Kruševac kupio prije 2018. godine, a donedavnom potpredsjedniku Vlade i šefu NKT-a aneksom je dat novi rok za isplatu duga - 3. novembar 2022.

Prvobitno je Simović trebalo da do 3. novembra ove godine uplati kompletan dug.

“Zabilježba hipoteke u korist prodavca 'Čelebić DOO' radi preostalog duga u iznosu od 32.000 eura sa rokom dospjelosti 3.11.2022, a na osnovu aneksa I ugovora i prodaji, kupac Simović Milutin“, piše kao teret u listu nepokretsnoti u koji su "Vijesti“ imale uvid.

Aneks je zaključen krajem septembra, kada je Simović još bio drugi čovjek Vlade.

Prema katastarskoj evideniciji Uprave za nekretnine, Simović je 10. oktobra prošle godine na svoje ime upisao trosoban stan od 150 kvadrata u prizemlju zgrade.

On je trgovinu Agenciji za sprečavanje korupcije prijavio 2018. Prijavio je i kredit od 120.000 eura koji otplaćuje od kraja 2017. godine, u ratama od 855 eura.

Simović Agenciji za sprečavanje korupcije još nije dostavio imovinski karton, od kada je stupio na funkciju predsjednika Opštine Nikšić.

U kartonu iz marta ove godine piše da je kao potpredsjednik Vlade primao platu od 1.769 eura, a kao zamjenik predsjednika Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte naknadu od 535 eura.

Simovićevoj supruzi, Ljiljani, zaposlenoj u Vladi, mjesečna plata iznosila je 1.080 eura, a prijavila je i da mjesečno od rente zarađuje 1.500 eura. Ona ima 40 hiljada eura stambenog kredita, a na njeno ime vodi se brvnara na Žabljaku od 85 kvadrata, sa dvorištem.

Simovići nijesu prijavili da imaju ušteđevine.

Bonus video: