Bijelo Polje: Vraneška dolina bez struje od juče ujutru

Ono što dodatno brine stanovnike ovog kraja sto CEDIS-ov telefon putem kojeg bi se eventuoalno mogli informisali već dva dana pokazuje zauzeće tako da su uskraćeni za informaciju kada bi struja ponovo mogla stići u to područje

2873 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Padručje Vraneške doline više od 24 sata bilo je bez električne energije. Pod teretom snijega, čija je visina premašivala dvadesetak centimetara pao je dalekovod u mjestu Čokrlije. Mještani tog područja kazali su da su zabrinuti jer je CEDIS-ov telefon već dva dana pokazuje singnal zauzeće, zbog čega nije moguće prijaviti kvar.

IZ CEDISA u odgvoru Vijestima je navedeno da je mreža koja napaja Tomaševo sanirana sinoć.

“JUčerašnji dan mo zaključili sa četiri 10kV dalekovoda bez napajanja, dok je kompletna mreža 35kV pod naponom. Dakle, juče smo radili na četiri 10kV dalekovoda (Kruševo, Ivanje, Žurena i Pavino Polje). Dalekovod “Kruševo” je saniran i pod naponom, dok su ekipe raspoređene na preostala tri dalekvoda na kojima su radovi u toku. Oštećenja su mahom posljedica olujnog nevremena koje nanosi drveće i ostalo rastinje na mrežu. Takođe, vlažni snijeg koji se “lijepi” na vodove i “obledica”, stvaraju dodatno opterećenje usljed čega mreža popušta. Loši vremenski uslovi, nepristupačnost mreže zbog sniježnih nanosa, naporni i rizični poduhvati na terenu, doveli su sinoć ekipe na ivicu izdržljivosti”, saopšteno je Vijestima iz CEDIS-a.

Ističu da je mreža pripremljena za zimske uslove, raščišćene trase dalekovoda, revitalizovani brojni dalekovodi naročito prema ruralnom području sjevernih opština, ali esktemni vremenski uslovi učinili su svoje.

I u drugim dijelovima bjelopoljske opštine kao i na gradskom području česti su prekidi u napajanju elektičnom energijom. antrfile: Putevi prohodni

Većina putnih pravaca u bjelopoljskoj opštini prohodno je u pored velikih količina snijega koji je padao u prethodna dva dana”, saooštio je sekretar Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj, Duško Ružić. “Više od 40 radnika Komunalnog preduzeća “Lim” angažovano na uklanjanju sniježnih nameta.

Oni su danas angažovani na čišćenju puteva u Bliškovu , Stožeru, Ostrelju, Majstorovini, Loznoj, Trubini i Dubovu. Pored toga očišćene glavne gradske saobraćajnice, kao i područje oko zdravstvenih ustanova, a juče su ekipe putara očistile više lokalnih putnih pravaca, među kojima su: Srđevac-Sušica-Goduša, Stjepanica-Ivanje-Godijevo, Rasovo-Gubavač-Bijedic-Kanje, Bijelo Polje-Grančarevo, Femića krš – Prijelozi, Kisjele vode-Sljepačnica”, kazao je on.

Ružić je napomenuo je i da je rad DOO Komunalno Lim organizovan u tri smjene, kako bi obezbijedili prohodnost svih puteva.

Bonus video: