Uspostavljen saobraćaj na putu Šavnik - Žabljak

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, a na sjeveru ima snijega

10864 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.12.2020. 09:10h

Saobraćaj na putu Šavnik - Žabljak je uspostavljen, nakon što je zbog snijega i mećave bio zatvoren za sve kategorije vozila, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore.

U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, a na sjeveru ima snijega.

Vozači se upozoravaju da su mogući sitniji odroni i savjetuju opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Na putevima na kojima se izvode radovi izmijenjen je režim vožnje.

Na putu Dinoša - Cijevna Zatrijebačka do 30. decembra zbog asfalterskih radova dolazi do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 08.00 do 16.00 sati.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad-Podgorica, dionica Komanski most-skretanje za Bandiće saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom uz kraće obustave ne duže od 15 minuta.

Na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat do 30. decembra zbog izvođenja radova na priključenju opštine Herceg Novi na regionalni vodovod promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazi do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Do završetka radova, na rekonstrukciji puta Lubnice - Jelovica odobrava se obustava saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od dva sata u terminu od 07.00 do 17.00 sati.

U cilju zaštite stanovništva od novog koronavirusa zabranjuje se putnički međugradski saobraćaj u vremenu od petka od 22.00 sata do ponedjeljka u 05.00 sati.

Ulazak i izlazak iz Crne Gore se preko graničnih prelaza obavlja svakodnevno tokom 24 sata ,osim preko graničnog prelaza Vuča na putnom pravcu Rožaje-Tutin I graničnog prelaza Metaljka na putnom pravcu Pljevlja-Čajniče koji se obavlja u periodu od 07.00 do 19.00 sati. Intenzitet saobraćaja je umjeren. Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063239987, naveli su iz AMSCG.

Bonus video: