U penziju ispraćeno 15 oficira i podoficira VCG, Injac: Prelaze u mirnije životno doba

„Sigurna sam da će pripadnici Vojske nastaviti da budu primjer profesionalnosti, časnosti i drugih vrijednosti karakterističnih za istoriju VCG, ali i za savremenu istoriju oružanih snaga razvijenih demokratskih društava“, istakla je Injac

11595 pregleda 15 komentar(a)
Injac (desno), Foto: Ministarstvo odbrane
Injac (desno), Foto: Ministarstvo odbrane

Oficiri i podoficiri Vojske Crne Gore (VCG), njih 15, i pripadnici Ministarstva odbrane ispraćeni su danas u penziju, saopšteno je iz tog resora.

Ministarka odbrane Olivera Injac, na svečanosti povodom ispraćaja, kazala je da penzionisana vojna lica, nakon radnog i bogatog stvaralačkog perioda, u punoj snazi prelaze u mirnije životno doba.

„Zato ovom prilikom zahvaljujem na predanom radu i posvećenosti VCG i Crnoj Gori, što je od nemjerljivog značaja za sve nas“, navela je Injac.

Ona je podsjetila da su na dužnostima bili u periodu razvijanja Vojske i pristupanja države najmoćnijem vojno – političkom NATO savezu i da je njihovo iskustvo veoma značajno za nove generacije VCG.

„Sigurna sam da će pripadnici Vojske nastaviti da budu primjer profesionalnosti, časnosti i drugih vrijednosti karakterističnih za istoriju VCG, ali i za savremenu istoriju oružanih snaga razvijenih demokratskih društava“, istakla je Injac.

Govoreći o budućem pravcu razvoja, ona je kazala da će Crna Gora ostati posvećena sistemu kolektivne bezbjednosti, modernizaciji, jačanju odbrambenih kapaciteta i drugim prioritetnim, strateškim i težišnim aktivnostima.

„Moja vizija je dalji rad na profesionalizaciji, depolitizaciji i jačanju vojne kulture unutar VCG i Ministarstva odbrane, čemu ću, izvjesno, zajedno sa svima vama ostati dosljedna i odlučna“, poručila je Injac.

Ona je poželjela da penzionisani oficiri i podoficiri pamte najljepše trenutke i da budu ponosni što su svojoj zemlji služili časno, predano i dostojanstveno.

Brigadni general Zoran Bošković kolegama je poželio nove radne pobjede, da nastave da doprinose Crnoj Gori, miru i bezbjednosti.

Bošković je zaključio da je to važan trenutak u životu svakog profesionalnog vojnika i poželio im dobro zdravlje, vedro raspoloženje i srećne praznike.

U penziju su, kako je saopšteno, ispraćeni general major Dragutin Dakić i brigadni general Zoran Bošković, pukovnici Dejan Bojanić, Dragan Dulović, Božo Đurović, Zoran Božović.

„Kao i potpukovnici Petar Dučić, Miro Popović, Jovan Gluščević, Milorad Radinović, Perica Bojičić, Vesko Rutešić, major Oliver Marković, zastavnik I klase Milan Todorović i zastavnik Zoran Mandić“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: