postupak pokrenut na osnovu prijave denisa hota

ASK: Šaban prekršio zakon, nije prijavio sve prihode porodice

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da u kartonu dostavi tačne i potpune podatke, u suprotnom će mu biti izrečena novčana kazna od 500 do 2.000 eura

5572 pregleda 1 komentar(a)
Kazna od 500 do 2.000 eura: ASK, Foto: Antikorupcija.me
Kazna od 500 do 2.000 eura: ASK, Foto: Antikorupcija.me

Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da je član Odbora direktora “Čistoće” Podgorica Đuro Šaban prekršio Zakon o sprečavanju korupcije jer je dostavio redovan godišnji imovinski karton za prošlu godinu u kojem nije prijavio sve prihode i imovinu.

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da u kartonu dostavi tačne i potpune podatke, u suprotnom će mu biti izrečena novčana kazna od 500 do 2.000 eura.

Agencija je pokrenula postupak protiv Šabana na osnovu prijave Denisa Hota.

Na osnovu toga je Agencija utvrdila da on nije prijavio više hiljada eura prihoda koje su ostvarili on, njegova supruga Irena i ćerka Katarina.

“Šaban je u bitnom naveo da ne spori navode iz predmetne prijave, te da izražava žaljenje zbog učinjenog propusta ukazujući da je do grešaka došlo usljed neukosti i manjkavog informatičkog znanja i naposljetku želje da ne zakasni sa podnošenjem izvještaja”, navodi se u obrazloženju odluke koju potpisuje direktorica Jelena Perović.

Preporučujemo za Vas