Glavni grad: Nakon što budu završeni radovi u Bokeškoj ugostitelji će dobiti veći prostor za svoje djelatnosti

“Rekonstrukcija Bokeške ulice počeće 11. januara 2021. godine, tako da će ugostiteljski objekti moći nesmetano da obavlju svoje djelatnosti za vrijeme praznika", kazali su iz Glavnog grada

6099 pregleda 8 komentar(a)
Glavni grad, Foto: Luka Zeković
Glavni grad, Foto: Luka Zeković

Radovi u Bokeškoj neće ometati rad ugostitelja tokom praznika, a nakon što budu završeni, ugostitelji će dobiti veći prostor za svoje djelatnosti.

To su “Vijestima” kazali iz Glavnog grada odgovarajući na pitanja u vezi sa dopisom koji su gradonačelniku Ivanu Vukoviću ranije danas uputili vlasnici više ugostiteljskih objekata iz Bokeške ulice.

“Rekonstrukcija Bokeške ulice počeće 11. januara 2021. godine, tako da će ugostiteljski objekti moći nesmetano da obavlju svoje djelatnosti za vrijeme praznika. Radovi na rekonstrukciji ove ulice podrazumijevaju izgradnju novih trotoara od kamena, sadašnja kolovozna površina biće pokrivena granitnim pločama, a biće ugrađena i potpuno nova vodovodna i atmnosferska infrastruktura, telekomunikaciona kanalizacija i javna rasvjeta. Ugostitelji će dobiti veći prostor za obavljanje svojih djelatnosti, a nadstrešnice budućih terasa, koje će biti odvojene od objekata, biće unificirane”, kazali su iz Glavnog grada.

Dodaju da je ukupna vrijednost 377.000 eura, a rok za izvođenje radova 120 dana.

“Za vrijeme izvođenja radova izvođač će se truditi da u najvećoj mogućoj mjeri obezbijedi pristup svim ugostiteljskim objektima, ali će u jednom kraćem vremenskom intervalu, u cilju bezbjednog izvođenja radova, ugostiteljski objekti biti zatvoreni. Dodatno, izvođač radova je iskazao uvjerenje da će, ukoliko dozvole vremenski uslovi, radove završiti i prije predviđenog roka”, kazali su “Vijestima” iz službe za odnose sa javnošću Glavnog grada.

Grupa ugostitelja iz Bokeške ulice u centru Podgorice, uputila je gradonačelniku Podgorice apel, izražavajući neslaganje sa odlukom Glavnog grada da ne odloži rekonstrukciju te ulice.

“U saznanju da ne želite da odstupite od planiranog vremenskog roka za uređenje Bokeške ulice, prinuđeni smo da još jednom izrazimo veliko neslaganje sa vašom odlukom, kao i poslednji apel prije same realizacije istih. Naime, više nije pitanje šta je ljepše za nas, već šta je veći prioritet. Nevjerovatno je koliko već trpimo i izdržavamo uticaj trenutne situacije, pa samim tim - neprihvatljivo nam je i zamisliti dodatne okolnosti koje će se negativno odraziti na naš posao! Mi, naše porodice, porodice naših zaposlenih ne možemo preživjeti ni euro manje”, navodi se u dopisu Vukoviću.

Dodaju i da su prihvatili vanredne okolnosti i da razumiju “dobre namjere”, ali da ne mogu prihvatiti odluku Vukovića koja je “stavila na prvo mjesto ljepotu prije egzistencijalnog značaja”.

Apel su potpisali predstavnici ugostiteljskih objekata Restobar Štrudla, Ragina Glava, Loft, Soba, Tarantino, Gostiona 1928, WWW.

Bonus video: