Crna Gora na nogama: Vijesti "nestaju" sa trafika, privrednici se pridružuju

Nakon odluke "Vijesti" da doniraju prihod od novogodišnjeg trobroja, akciji su se masovno pridružili građani, javne ličnosti, preduzetnici...

100411 pregleda 373 reakcija 59 komentar(a)
Detalj iz Hrvatske, Foto: Reuters
Detalj iz Hrvatske, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.12.2020. 20:18h
Završeno
15:22h

Radnici "Cemex Montenegro" donirali su 500 eura kao pomoć u saniranju posljedica zemljotresa u Hrvatskoj.

15:20h

Opština Bar u izrazu solidarnosti sa građanima Hrvatske namijenila je 5.000  eura pomoći za područja pogođena razornim zemljotresom koji je pogodio nekoliko hrvatskih gradova. Sredstva će biti uplaćena na žiro račun Crvenog krsta Crne Gora koji je posebno aktiviran za ovu namjenu.

"U ime svih građana Bara, Opština upućuje duboko saučešće porodicama nastradalih i iskrene želje za što brži oporavak povrijeđenih, kao i saosjećanje sa ljudima koji su u zemljotresima ostali bez svojih domova. Prisjećajući se solidarnosti koja je davne 1979. godine pristizala Baru iz raznih krajeva tadašnje Jugoslavije i regiona, ovo je skroman doprinos našim susjedima, u nadi da će posljedice snažnog zemljotresa biti što prije otklonjene", navodi se u saopštenju Opštine Bar.

15:06h

Crveni krst Crne Gore je, u saradnji sa Crnogorskim Telekomom, Telenorom i M-telom, aktivirao SMS liniju za donacije 15888, putem koje građani Crne Gore od sjutra, 1. januara 2021. godine, mogu da pruže podršku stanovnicima Hrvatske pogođenim zemljotresom. Opširnije OVDJE>>>

14:31h

Distributer štampe S press se odrekao svoje zarade za distribuciju današnjeg trobroja Vijesti i ta sredstva donira za pomoć pogođenima zemljotresom u Hrvatskoj.

"Usljed nemilih događaja koji su zadesili nama susjednu Hrvatsku, a kao odgovor na Vaš predlog da se odazovemo akciji prikupljanja sredstava za pomoć, ovim putem se odričemo našeg distributivnog dijela zarade za današnji primjerak u prodaji", poručili su iz S press-a.

14:25h

"Crna Gora dobro zna šta zemljotres može da urad. Crna Gora zna dobro koliko pomoć i podrska znače zbog svega toga. Naša braća i sestre, prijatelji i prijateljice znaju sada da mogu računati na podršku građana Crne Gore", rekao je Goran Đurovic, vlasnik kompanije "Cerovo" iz Bara.

13:31h

Broj računa kod Hipotekarne banke na koji se mogu uplaćivati donacije: 520000000000560735

12:41h

Centralna banka Crne Gore (CBCG) e uplatiće 5.000 eura na račun koji je Crveni krst Crne Gore otvorio za pomoć pogođenima zemljotresom u Hrvatskoj.

"Iskreno saosjećamo sa građanima susjedne Hrvatske, koju je zadesila velika tragedija uzrokovana razornim zemljotresom koji je pogodio ovu zemlju. U znak solidarnosti sa ugroženim stanovništvom Hrvatske i sa željom da pomogne u saniranju posljedica tragičnog događaja, Centralna banka Crne Gore uplatiće iznos od 5.000 eura na račun koji je Crveni krst Crne Gore otvorio za ovu namjenu", navodi se u saopštenju CBCG.

12:32h

Želite da pomognete ljudima koji su pogođeni zemljotresom u Hrvatskoj? Način na koji možete uplatiti novac pogledajte OVDJE>>>

12:31h

Kompanije Žarka Burića "Hilton" i "Normal" uplaćuju po 1.000 eura.

12:17h

Opština Tivat uplatila je 5.000 eura na donatorski račun Crvenog krsta Crne Gore za potrebe sanacije posljedica zemljotresa u Hrvatskoj.

"Iako su sredstva skromna, pomoć je od srca. Očekujemo povratnu informaciju od ambasade Republike Hrvatske u Crnoj Gori i županije Sisačko-moslavačke i stavljamo na raspolaganje pomoć koju Opština Tivat može uputiti Hrvatskoj", navodi se u saopštenju predsjednika opštine Željka Komnenovića.

Na raniju ponudu Opštine Tivat da na ugroženo područje uputi jednu posebno obučenu ekipu tivatske Službe zaštite i spašavanja sa tehničkim vozilom za intervencije u spašavanju iz ruševina, stigao je odgovor Operativnog centra civilne zaštite Republike Hrvatske da trenutno nema potrebe za dodatnom međunarodnom pomoći te vrste.

11:44h

Radnici kompanije "Ledo doo - Podgorica" donirali su 1.000 eura iz zajedničkog fonda zaposlenih kao pomoć u saniranju posljedica zemljotresa u Hrvatskoj, saopšteno je iz te kompanije.

"Novac je uplaćen direktno Ministarstvu finansija Republike Hrvatske", navodi se u saopštenju.

11:34h

Podgoričke firme Donator, Farmalab, barska Cerovo te zaposleni kompanije Ledo Crna Gora najavili su uplaćivanje pomoći Hrvatskoj.

Ove četiri firme su uplatile po 1.000 eura.

Kako je rano jutros sa trafika munjevitom brzinom rasprodat najveći dio tiraža - privrednici su se obratili Vijestima sa željom da učestvuju u akciji.

Izmjena: 11:43h
11:20h

Predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević je opredijelio 5.000 eura pomoći za postradale od zemljotresa u Hrvatskoj. Više o tome OVDJE>>>

11:18h

"Dobro se sjećam zemljotresa 1979. Bio sam u vojsci na Prevlaci. Tito je bio u Igalu. Pozvao je radne ljude Jugoslavije da pomognu. Nemjerljiv je doprinos koji je dala i Hrvatska. Sad je red na nas da pomognemo", rekao je za Vijesti Vlado Nikaljević, vlasnik Farmalaba.

Bonus video: