Uprava carina uručila donacije za 18 ustanova i organizacija

Donacije su dobili JU "Komanski most", Dnevni centri za djecu sa smetnjama u razvoju u Pljevljima, Nikšiću, Danilovgradu, Cetinju, Ulcinju, Bijelom Polju i Beranama, NVU Staze, NVO Dom nade, Udruženju roditelja djece sa smetnjama u razvoju Podgorica i samostanu časnih sestara u Petrovcu
2 komentar(a)
Uprava carina donacija, Foto: Carina.gov.me
Uprava carina donacija, Foto: Carina.gov.me
Ažurirano: 27.12.2017. 12:01h

Predstavnici Uprave carina posjetili su u decembru 18 ustanova i organizacija na sjeveru, jugu i u centralnom dijelu Crne Gore i uručili im donacije.

Donacije su dobili JU "Komanski most", Dnevni centri za djecu sa smetnjama u razvoju u Pljevljima, Nikšiću, Danilovgradu, Cetinju, Ulcinju, Bijelom Polju i Beranama, NVU Staze, NVO Dom nade, Udruženju roditelja djece sa smetnjama u razvoju Podgorica i samostanu časnih sestara u Petrovcu.

Uručeno je 11 hiljada komada odjevnih predmeta i obuće, 1.618 komada sredstava za higijenu, 510 komada peškira i posteljine, 400 komada kuhinjske i druge opreme, 200 komada torbi, 300 komada razne galanterije, 100 komada igračaka i deset koleta slatkiša.

Opštoj bolnici u Nikšiću, Specijalnoj bolnici „Dr Jovan Buljić“ Brezovik, Bolnici „Danilo I“ Cetinje, Opštoj bolnici u Baru, Specijalnoj bolnici u Risnu i Kliničkom centru u Podgorici donirano je 2.388 paketa vode.

"Uprava carina će i ubuduće, u slučajevima u kojima su ispunjeni zakonski uslovi, trajno oduzetu robu donirati ustanovama i organizacijama koje se bave humanitarnim radom i kojima je potrebna za obavljanje djelatnosti", kaže se u saopštenju.

Bonus video: