Izvršni direktor EPCG godinama nije prijavljivao sve prihode

U imovinskim kartonima nije prijavio više od 25.000 eura svojiih i prihoda svoje supruge Ane Noveljić

25946 pregleda 495 reakcija 23 komentar(a)
Noveljić, Foto: EPCG
Noveljić, Foto: EPCG

Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da je izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Igor Noveljić prekršio Zakon o sprečavanju korupcije jer u svojim godišnjim imovinskim kartonima nije prijavio više od 25.000 eura svojih i prihoda svoje supruge Ane Noveljić.

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da u svojim kartonima prijavi tačne i potpune podatke, u suprotnom će biti izrečena novčana kazna od 500 do 2.000 eura.

Kada su njegovi prihodi u pitanju, Noveljić je kazao da razlike u primanjima potiču od prihoda koje je ostvario po osnovu članstva u pregovaračkom timu Vlade za pristupne pregovore sa Evropskom unijom i članstva u Vladinoj tenderskoj komisiji za privatizaciju.

“Te da budući da se radi o ad hoc primanjima od poslodavca, koja nisu bila uspostavljena na redovnom mjesečnom nivou, smatrao je da nije neophodno da ih prijavljuje,” navodi se u dijelu obrazloženja.

Kada su u pitanju prihodi supruge, on je naveo da oni potiču od isplaćenog godišnjeg bonusa i zimnice za zaposlene za koja primanja nije znao da ih mora prijaviti.

Za redovan godišnji karton za 2015. godinu nije prijavio njihove prihode od više od 12.000 eura, u kartonu za 2016. godinu više od 6.700, a za 2017. godinu više od 6.600 eura.

Agencija je utvrdila da tačne prihode i imovinu nije prijavila ni direktorica Instituta “Dr Simo Milošević” Gordana Rajović. Ona nije prijavila više od 900 eura koje je dobila od Opštine Herceg Novi po ugovoru o djelu, neprijavljeno vatreno oružje i akcije njenog supruga Aleksandra Rajovića.

Rajović je kazala da je došlo do greške u isplati odborničkih nakanda, nakon što je podnijela ostavku na to mjesto zbog nespojivosti funkcija. Takođe je kazala da nije znala za suprugovo oružje, ali ni akcije.

Bonus video: