Krivokapić prihvatio inicijativu da se Kotoru dodijeli status grada

Predsjednik Opštine Kotor, kako je saopšteno iz Vlade, upoznao je Krivokapića sa problemima sa kojima se Kotor suočava - "od UNESCO statusa, gradnje na Kostanjici, preko projekata bulevara, sportske sale i bazena, do projekta odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda"

22417 pregleda 52 reakcija 27 komentar(a)
Krivokapić i Jokić, Foto: Gov.me
Krivokapić i Jokić, Foto: Gov.me

Predsjednik opštine Kotor Vladimir Jokić uručio je premijeru Zdravku Krivokapiću inicijativu za dodjelu statusa grada Kotoru, na način što će lokalnoj samoupravi u Kotoru, umjesto dosadašnjeg oblika opštine, utvrditi status Grada Kotora.

Kako je saopšteno iz Vlade, Krivokapić je sa zadovoljstvom prihvatio inicijativu.

Predsjednik Vlade boravio je sa svojim saradnicima u radnoj posjeti opštini Kotor.

Njega je u Perastu dočekao Jokić, gdje su zajednički obišli Muzej grada Perasta.

"U nastavku posjete predsjednik Vlade i predsjednik opštine imali su radni sastanak u opštini Kotor. Na sastanku premijer Krivokapić predočio je lokalnom rukovodstvu planove Vlade Crne Gore, potencirajući namjeru Vlade da zaustavi sve privilegije pojedinaca, da radi u opštem interesu svih građana, da započne proces decentralizacije, te da obnovi moral i crnogorsko društvo. Predsjednik opštine je upoznao premijera sa svim problemima sa kojima se Kotor suočava, od UNESCO statusa, gradnje na Kostanjici, preko projekata bulevara, sportske sale i bazena, do projekta odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda", saopšteno je iz Vlade.

Sastanku Jokića i Krivokapića pristustvovali su predsjednica SO Kotor Maja Mršulja, potpredsjednici opštine Siniša Kovačević i Nebojša Ševaljević, sekretari u lokalnoj samoupravi Jelena Franović, Nebojša Ilić, Ognjen Vukasović, Simeona Begović.

Krivokapić je tokom radne posjete obišao i Pomorski muzej Crne Gore i Istorijski arhiv Kotora.

Bonus video: