Građani se žale da je put od privatnog do državnog skijališta u Kolašinu neočišćen

"Minulih dana smo pisali uregencije policiji, ali i Direkciji za saobraćaj. U toku januara neophodna je stalna asistencija policije na prilaznoj saobraćajnici Ski centru. Danas smo te zahtjeve ponovili. Izuzetno mi je žao što naši gosti doživljavaju neprijatnosti o kojima gvorite, ali razlog za takvo stanje nije naša odgovornost", kazao je Jeknić

89885 pregleda 184 reakcija 57 komentar(a)
U koloni dugoj više stotina metara čekaju i po nekoliko sati, Foto: Dragana Šćepanović
U koloni dugoj više stotina metara čekaju i po nekoliko sati, Foto: Dragana Šćepanović

Do državnog skijališta Kolašin 1600, kako tvrde neki od gostiju, danas se teško stizalo.

Razlog je, kako su ispričali "Vijestima", nedovoljno dobro očišćen put i zakrčenja na saobraćajnici od privatnog Ski centra Kolašin 1450 ka državnom skijalištu.

Da bi stigli do parkinga Ski centra Kolašin i 1600 neki su na putu stajali i po nekoliko sati. Jedan od gostiju ispričao je da se pri povratku zaglavio na neočišćenom putu. Tvrdi da na njegove pozive nijesu odgovarali sa skijaišta.

Građani koji su se uputili ka skijalištima u razgovoru za "Vijesti" kažu i da po nekoliko sati čekaju u koloni, žale se da su putevi neočišćeni...

Prema riječima direktora Ski centra Kolašin 1600, Saše Jeknića razlozi za takvo stanje nijesu odgovornost Skijališta Crne Gore.

On tvrdi da su dva parkinga skijališta na čijem je čelu uredno očišćena, te da je njihov kapacitet 350 mjesta. Takođe, objasnio je Jeknić, očišćeno je i 700 metara puta od parkinga ka katunu Vranjak.

"Minulih dana smo pisali uregencije policiji, ali i Direkciji za saobraćaj. U toku januara neophodna je stalna asistencija policije na prilaznoj saobraćajnici Ski centru. Danas smo te zahtjeve ponovili. Izuzetno mi je žao što naši gosti doživljavaju neprijatnosti o kojima gvorite, ali razlog za takvo stanje nije naša odgovornost", kazao je Jeknić "Vijestima".

On dodaje da su i ski staze na tom skijalištu uređene i obilježene.

Iz privatnog Ski centra Kolašin 1450 nijesu odgovorili na pitanja "Vijesti" niti su komentarisali primjedbe skijaša.

put Kolašin 1600
foto: Privatna arhiva

Kako je "Vijestima" nezvanično objašnjeno, problemi na saobraćajnici nastaju na dijelu budućeg kružnog toka između dva skijališta. Naime, prostor koji je predhodnih godina bio parking privatnog skijališta, ove godine nije očišćen.

Takođe i značajno je manjeg kapaciteta, jer se na dijelu te parcele gradi nekoliko hotela.

Zbog toga se gosti skijališta parkiraju vozila na dijelu puta prema Ski centru Kolašin 1600, pa je njime moguće samo jednosmjerno saobraćanje.

Bonus video: