DPS: Državna zastava u Pljevljima "upaljena", Uprava policije potcjenjuje zdrav razum građana

"Od konstituisanja nove vlasti primjetno je da Uprava policije nema sluha za ove probleme niti želju da u skladu sa svojim ovlašćenjima stane na put eskalaciji nacionalne ostrašćenosti"

32984 pregleda 114 reakcija 109 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) tvrdi da je u Pljevljima državna zastava "upaljena".

Oni su optužili Upravu policije za "licemjerje i potcjenjivanje zdravog razuma građana".

"Saopštenje Uprave policije da državna zastava nije zapaljena - iako su svi vidjeli kako državni simbol stoji iznad lomače, dok se nad njim iživljava grupa huligana, pali je i to sve obznanjuje javnosti - predstavlja licemjerje i potcjenjivanje zdravog razuma naših građana. Nedopustivo je da političari zloupotrebljavaju Upravu policije, kao i da rukovodioci ovog organa, na to pristanu", navodi se u saopštenju DPS-a.

Dodaju da je i ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću i v.d. direktoru Uprave policije Vesku Damjanoviću "jasno da je zastava bila upaljena, i da je to posljedica dosadašnjeg ignorisanja i konstantnog nereagovanja nadležnih organa na sve učestalije oblike zastrašivanja, govora mržnje i brojne napade prema neistomišljenicima".

"Od konstituisanja nove vlasti primjetno je da Uprava policije nema sluha za ove probleme niti želju da u skladu sa svojim ovlašćenjima stane na put eskalaciji nacionalne ostrašćenosti. Sinoćnim skandaloznim postupanjem, Uprava policije, koja je paradoksalnim pravdanjem da "nije bilo paljenja zastave" iako je sve snimljeno i objavljeno na društvenim mrežama, praktično samo je stala u zaštitu i dala svoju podršku ovakvom sramotnom činu".

DPS je pozvao Sekulovića i Damjanovića, "da se u skladu sa zakonom, svojim poslom bave profesionalno i objektivno".

"A ne prema nalozima i zahtjevima političara iz nove vlasti i da shodno svojim nadležnostima spriječe svaki pokušaj demonstracije nacionalističkog divljanja, koje je preplavilo Crnu Goru, nakon posljednjih parlamentarnih izbora", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: