Diko Jevremović najbolji student Medicinskog fakulteta

Jevremović je kazao da je izrazita privilegija dobiti nagradu, jer predstavlja jedan vid priznanja za sav uloženi trud i stečeno znanje u tokom studiranja

9488 pregleda 34 reakcija 7 komentar(a)
Jevremović, Foto: UCG
Jevremović, Foto: UCG

Student Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, na smjeru Primijenjena fizioterapija, Diko Jevremović, sa prosjekom 10.00 proglašen je za najboljeg studenta svog fakulteta za tekuću studijsku godinu 2020/21.

Jevremović je kazao da je izrazita privilegija dobiti tu nagradu, jer predstavlja jedan vid priznanja za sav uloženi trud i stečeno znanje u tokom studiranja.

"Pokušavam da nagradu ne posmatram kao krajnje priznanje završenog školovanja već isključivo kao dodatni motiv da nastavim sa radom i zalaganjem na istom ili još većem nivou", rekao je on.

Uputio je zahvalnost profesorima zbog velike posvećenosti, strpljenja i korektnog odnosa prema studentima.

"Hvala im i na ukazanom povjerenju koje ću pokušati da opravdam u budućnosti. Ovom prilikom naglašavam da mi je čast što sam imao priliku da učim od njih i da izrazito cijenim njihovo nesebično dijeljenje znanja kako bi nama studentima pružili adekvatan standard obrazovanja", dodao je Jevremović.

Kazao je da je, u procesu sticanja novih znanja, svoje vrijeme utrošio produktivno. "Učenje odavno ne posmatram kao obavezu već dio svakodnevne rutine, neophodnu kariku u procesu mog profesionalnog usavršavanja. Ono predstavlja sastavni dio moje ličnosti, definiše me i predstavlja dio dana kojem se veoma radujem, a ne koji izbjegavam. Mislim da je ovakav mentalitet preduslov za uspjeh u svakom poslu, ne samo u studiranju".

Dodaje da je tokom studija sarađivao sa velikim brojem kvalitetnih studenata koji su mu pružali veliku podršku i sa kojima se uporedo, kako navodi, razvijao kao ličnost. "Od ostalih aktivnosti koje su imale uticaj na postignute rezultate moram istaći pomno praćenje predavanja. Dr. Syed Najeeba mi je omogućio da usavršim određene teme iz komplementarnih zdravstvenih nauka. On je, kroz harizmatičan pristup, uspio predstaviti kompleksne teme zdravstvenih nauka na izrazito jednostavan način".

Primarni ciljevi u narednom periodu, objašnjava Jevremović, svode se na dalje sticanje znanja, kao i da, do sada stečeno znanje, počne koristiti u cilju pružanje zdravstvenih usluga onima kojima je to potrebno.

"Fakultetsko obrazovanje predstavlja samo temelj izrazito kompleksnih i opširnih oblasti koje se moraju izučavati cijeli život i uprkos tome, nikada se ne izuče kompletno", rekao je Jevremović i dodao da nije teško poznavati činjenice koje pišu u knjigama, već da su prava enigma koncepti koji još uvijek nisu zapisani i čekaju da budu otkriveni.

Stručno obrazovanje planira da nastavi u inostranstvu, jer kako navodi, još uvijek nije pokrenuta akreditacija master programa studija Primjenjene fizioterapije čije pokretanje željno iščekuje kako on, tako i brojne kolege.

"Upis ovog fakulteta definitivno predstavlja pravi izbor, jer fizioterapija ne predstavlja samo zanimanje budućnosti, već i sadašnjosti", poručuje najbolji student Medicinskog fakulteta za studijsku 2020/21.

Bonus video: